Afstudeerrichtingen/masters

Na de bachelor Economie en Beleid heb je toegang tot de volgende Wageningse Master of Science opleidingen.

  • Management, Economics and Consumer Studies: de specialisatie Economie en beleid van deze master bestudeert de omgeving van de voedselketen vanuit een economisch en politiek perspectief.
  • Climate Studies: deze opleiding is bedoeld voor studenten met interesse voor klimaat in het brede scala van natuurwetenschappelijke en sociaal-economische kennis.
  • Tourism, Society and Environment: De MSc Tourism, Society and Environment is een samenwerkingsinspanning van World of Leisure en Wageningen University & Research. Je maakt kennis met de sociologische, economische en ruimtelijke kant van vrijetijdsbesteding in het algemeen en toerisme in het bijzonder.
  • International Development Studies: Binnen deze MSc kun je instromen binnen de specialisatie Ontwikkelingseconomie. De centrale thema’s van deze specialisatie zijn de rol van landbouw in rurale en nationale ontwikkeling, de problematiek van voedselvoorziening en voedselzekerheid, ruimtelijke economische vraagstukken (zoals de inrichting van de groene ruimte), het duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen en inkomensverdeling en armoede op regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Afhankelijk van je vakkenpakket zijn er nog meer Wageningse masters interessant voor jou. Ook masters bij andere universiteiten zijn mogelijk.

Aansluitende masters

Op Qompas MasterKeuze vind je het complete overzicht van aansluitende masters