Wo
Voltijd
36 maanden

Voldoende en goed voedsel zonder dat er nog meer regenwoud wordt gekapt? Planten inzetten als nieuwe bron van energie of als grondstof voor nieuwe medicijnen? Als jij ook gelooft in power of plants, kom dan de bloemetjes buiten zetten bij de bacheloropleiding Plantenwetenschappen.

Wat studeer je bij Plantenwetenschappen?

Je ontdekt de geweldige diversiteit van planten. Of onderzoekt hoe een plant nog meer vruchten kan produceren. Of hoe we planten kunnen laten groeien op onlogische plekken als op het strand of zelfs op de planeet Mars! Kortom alles wat maar met het verbeteren, innoveren en verduurzamen van planten te maken heeft.

Die ontdekkingen doe je op basis van alles wat je leert bij vakken als ecologie, plantenbiotechnologie, gewasecologie, celbiologie en gezondheid en nog veel meer. Zie het als een soort praktische biologie. Ontwikkel jij bijvoorbeeld nieuwe planten die bestand zijn tegen ziektes of tegen klimaatverandering?

Er valt nog zoveel kracht in groen te ontdekken, let’s go green!

Waarom deze studie?

  • De bacheloropleiding Plantenwetenschappen bij WUR is de enige in Nederland waar planten en hun veelzijdige toepassingen centraal staan.
  • Lekker praktisch. Naast wetenschappelijke kennis in biologie, ecologie en chemie pas je je kennis gelijk toe tijdens excursies en in de moderne laboratoria en kassen op de campus.
  • Deze studie is gericht op grote vraagstukken die nu spelen rondom het wereldwijde voedselprobleem. Zo draag jij dus direct bij aan een betere wereld.

Kijk hier voor meer informatie over de studie Plantenwetenschappen.