Hbo
Voltijd
48 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing
Let op: Instellingsfixus
Voor deze opleiding geldt een selectieprocedure.

Als fysiotherapeut ben jij specialist op het gebied van het menselijk bewegingsapparaat. Alles draait om beweging. Waarom ontstaat een bepaalde klacht of blessure en hoe kun je deze het beste behandelen? Welke invloed heeft de levensstijl van iemand op de klachten en hoe kun je ‘gezond gedrag’ stimuleren? Niet alleen behandel je cliënten, je daagt ze uit om in beweging te komen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen genezingsproces.

Wat ga je leren?

Als fysiotherapeut gebruik je jouw kennis over het menselijk lichaam om klachten te begrijpen, behandelen en voorkomen. Je werkt met cliënten van alle leeftijden en met verschillende aandoeningen, zoals sportblessures, chronische pijn, diabetes of hartproblemen. Je stelt een behandelplan op, geeft oefeningen en advies, en motiveert de cliënt om actief te zijn. Tijdens de opleiding Fysiotherapie leer je:

  • Hoe je een goed onderzoek doet naar de klacht en de mogelijkheden van de cliënt.
  • Hoe je een passende behandeling kiest en uitvoert, rekening houdend met de laatste wetenschappelijke inzichten.
  • Hoe je effectief communiceert met de cliënt, collega’s en andere zorgprofessionals.
  • Hoe je reflecteert op je eigen handelen en jezelf blijft ontwikkelen als fysiotherapeut.

Wist je dat…

  • De opleiding Fysiotherapie veel praktijkgericht is en dat je al in het eerste jaar stage gaat lopen in een echte fysiotherapiepraktijk?
  • De opleiding Fysiotherapie een breed aanbod heeft aan keuzevakken, minoren en specialisaties, zodat je je kunt verdiepen in de richting die jou het meest aanspreekt?
  • De opleiding Fysiotherapie ook mogelijkheden biedt om na je studie verder te leren, bijvoorbeeld door een masteropleiding of een post-hbo-cursus te volgen?

Als je meer wilt weten over de opleiding Fysiotherapie, kun je een kijkje nemen op de website of deelnemen aan een van de voorlichtingsactiviteiten.