Hbo
Voltijd
48 maanden

Wil jij een echte maker worden die het publiek naar nieuwe werelden meesleept en ze iets laat meemaken dat ze niet snel vergeten? Dan is Interactive Performance Design (IPD) echt iets voor jou.

Bij IPD regisseer je het publiek in plaats van de acteurs – Robert Groenewald

Bij Interactive Performance Design komen verschillende disciplines en kunstprincipes samen in een compleet nieuw vakgebied.

Je ontwerpt belevenissen voor theater, events, musea, educatie en marketingdoeleinden. Interactieve ervaringen die mensen met elkaar kunnen delen. Om deze interactieve ervaringen te ontwerpen gebruik jij als kunstenaar elementen uit verschillende disciplines: principes van games en interactiviteit, kunst en techniek, maar ook basisregels van theater en performance.

Bekijk video

Je leert niet alleen de knoppen bedienen, maar ook de emoties erachter. Zo word jij uiteindelijk degene die het publiek van de toekomst verleidt, verbaast, iets leert of een geweldig moment laat beleven.

Als je van interdisciplinair maken houdt, vanuit verschillende perspectieven wilt onderzoeken vanuit een nieuwe manieren van theater maken wilt ontdekken... Dan is IPD ook iets voor jou! – Meike Jansen

Interactive Performance Design in het kort

  • Brede voltijdstudie in interactiviteit, performance, technologie en publieksparticipatie
  • Een mix van theater, performance, installatie en technologie
  • Ontwerpen en maken van verhalen, ervaringen en fysieke belevingen
  • Leer de taal van de kunstenaar, ontwerper en regisseur
  • Ontdek de nieuwste ontwikkelingen op kunst- en technisch gebied
  • Je leert verhalen, choreografie, publiek, ruimte, beeld en geluid aan elkaar te koppelen om daarmee een ervaring te creëren
  • IPD bevindt zicht tussen theater, games en beeldende kunst, aldus student Nieneke Hartogsveld.

Lees hier alles over Interactive Performance Design