SSR-Leiden

De studentenvereniging SSR-Leiden is opgericht op 29 oktober 1901. Het is een middelgrote, zeer actieve studentenvereniging, en is met haar 700 leden groot genoeg om alles te bieden wat je van een studentenvereniging mag verwachten, maar klein genoeg om niet in de massa te verdrinken.

Eén van de belangrijkste kenmerken van SSR, en uniek voor Leiden, is de diversiteit aan leden: van alternatief tot jasje-dasje, je vindt het bij ons allemaal naast elkaar aan de bar of in een commissie. Door de open en geïnteresseerde houding die onze leden kenmerkt, leer je binnen no-time veel verschillende mensen kennen. Zeker als je ervoor kiest actief te worden op de vereniging.

Commissies & Disputen

Alles wat op SSR gebeurt, wordt gedaan door commissies. SSR kent 44 commissies die bijna allemaal toegankelijk zijn voor eerstejaars. Deze variëren van een barcommissie en een culturele commissie tot commissies die grote feesten en introductieweken organiseren. Voor meer gezelligheid kan je lid worden van een van de vijftien disputen die SSR-Leiden rijk is. Een dispuut bestaat uit leden van verschillende aankomstjaren, meestal zowel mannen als vrouwen. Voor veel SSR-leden is hun dispuut een leuke vriendengroep waarmee ze deelnemen aan verenigingsactiviteiten, samen mee gaan eten en feesten en natuurlijk ook mee kunnen studeren.