Wybren Meijer, reünist van Studentenvereniging SSRA

Ik begrijp nog steeds niet dat er studenten zijn die niet bij SSRA lid worden. Het spijt me, studentje in de dop, ik kan alleen maar redenen vóór verzinnen en geen enkele tegen. Maar zij die zich op hun studentenkamer willen opsluiten moeten dat vooral doen. Een kroeg waar je iedereen kent, goedkoop bier, een gratis disco, een dispuut waar je warm ontvangen wordt en contacten opdoet waarmee je binnen no-time een kamer en leuke studentenbaan kan vinden. 14 totaal verschillende disputen waar je de jouwe uit kan kiezen. Een nieuwe wereld bovenop je oude die ook nog eens je arbeidsmarktkansen vergroot. En dat aan het Leidseplein.

Vrienden en dispuutsgenoten van mij maken dan ook de minst leuke periode door, die ik maar al te goed ken: het reünist worden van SSRA. Weg van de plaats waar je altijd iedereen kent. Weg van de plek waar je altijd kon klagen over tentamens. Weg van een gratis disco op donderdag waarvan je zeker wist dat er vrienden zouden zijn. Weg van de oudste en mooiste sociëteit van Amsterdam. Weg van een plek waar je veel hebt geleerd en waar je het verschrikkelijk naar je zin hebt gehad.

Maar de herinneringen blijven, en terug komen we allemaal. Want pas als je reünist bent bij SSRA besef je pas hoeveel de vereniging je eigenlijk heeft geboden. SSRA geeft kansen om jezelf te ontplooien, terwijl leden op SSRA nooit wegzinken in een obsessie dat hun vereniging het enige op de wereld is. Dat is altijd een erg sterk punt van de SSRA geweest: studentikoos doen maar geen contact met de wereld verliezen. Geen kapsones maar wel trots. Veel externe vrienden van mij kwamen dan ook regelmatig langs op de vele borrels en feesten op sociëteit Pylades, waardoor ik "the best of both worlds" kon blijven combineren en veel andere studentencommissies- en besturen buiten de SSRA kon blijven doen. En dan via mijn dispuut op SSRA en de vele commissies en besturen een hoop vrienden kado krijgen. Nooit zal ik de verenigings- en dispuutsactiviteiten vergeten. Afterparty's op de sportdagen, liftwedstrijden naar zonnige oorden, quizzen, zeilwedstrijden en skivakanties. Ik zou het nooit anders gedaan hebben.