Algemene introductie C.S.R.

De Civitas Studiosorum Reformatorum is een bruisende, actieve, christelijke studentenvereniging in Delft, rijk aan tradities die zijn ontstaan in haar 50-jarig bestaan. Het is een breed gezelschap van zo’n 270 leden met een zeer gevarieerde (kerkelijke) achtergrond, maar met een duidelijke eenheid door het christelijk geloof. C.S.R. is de plek waar al tientallen jaren studenten goede vrienden van elkaar worden, op intellectueel en geestelijk gebied groeien en belachelijk goede studentengrappen uithalen. C.S.R. is een studentikoze vereniging, maar er is genoeg ruimte voor mensen die daar minder van houden.

Doel

Het doel van C.S.R. is de vorming van haar leden tot christen-academici. We bieden allerlei activiteiten aan die ervoor zorgen dat onze leden met een goede, ontwikkelde en christelijk onderbouwde houding in de maatschappij kunnen staan.

De kernactiviteit van C.S.R. is de tweewekelijkse Bijbelkring. Met een groep van zeven à acht man eet, zing, bid en (aan de hand van een halfjaarlijks thema) bestudeer je de Bijbel samen. Daarnaast zijn er regelmatig lezingen en kun je werkgroepen volgen. Verder zien we elkaar vaak in onze Sociëteit Confide, voor bijvoorbeeld onze maaltijden, borrels en feesten. De energie die je nog over hebt, kun je kwijt in de vele onderverenigingen en commissies. Surfen, zeilen, voetballen, aan auto's klussen, een groot gala of weekend organiseren, liften naar Istanbul, een biertje drinken in een rubberbootje in de gracht, wintersporten, evangeliseren of een Ontvangstweek (OWee) organiseren? Het kan allemaal!

Genoeg te doen dus, maar er moet ook gestudeerd worden. Omdat het lastig kan zijn je studie te combineren met de vele mooie mogelijkheden die het studentenleven biedt, is er al jarenlang het zogenaamde patroonsysteem. Hierin krijg je een patroon die dezelfde studie volgt als jij, die jou kan helpen als de studie even minder gaat.

Internationaal netwerk van christelijke studenten

C.S.R. is aangesloten bij het internationale netwerk van christelijke studenten, onder de naam IFES. Hier zijn in Nederland 47 verenigingen lid van. Verder hebben we een speciale band met studentenverenigingen S.S.R.-N.U. in Utrecht en C.S.V. Alpha in Enschede. Dit noemen we het OZON-verband en hen bezoeken we vaker. Ook hebben we natuurlijk goede banden met de Navigator studentenverenigingen. Zo vindt je in elke stad wel meerdere verengingen om eens te bezoeken.

Huizen

Een groot deel van onze leden woont in één van de 35 C.S.R.-huizen die verspreid door heel Delft te vinden zijn. Eerstejaarsstudenten vinden vaak snel een kamer in één van deze huizen.