Lid zijn van het RSC...

Het Rotterdamsch Studenten Corps is op dit moment de oudste, grootste en meest veelzijdige vereniging van Rotterdam. In totaal heeft het RSC ongeveer 1000 leden in 50 actieve jaarclubs, daarnaast zijn er ook nog 10.000 oud-leden.

Zoals je verwacht in Rotterdam volgen de meeste leden van ons een economische studie aan de universiteit of één van de hogescholen. Daarnaast worden veel andere studies gevolgd zoals geneeskunde, psychologie, rechten, etc.

Het RSC is als één van de weinige verenigingen in Nederland ongemengd, dit betekent dat alleen mannen lid kunnen worden. Mannen onder elkaar brengt een unieke sfeer met zich mee die voor ongelofelijk veel lol zorgt. We zitten samen in één pand met de RVSV, onze vrouwelijke tegenhanger. Hierdoor kun je zowel ongemengde als gemengde activiteiten en feesten meemaken. Dubbel genieten dus!

Jaarclubs, disputen, families en huizen...

Wanneer je lid wordt van het RSC ga je de eerste 4 maanden van het jaar een jaarclub vormen. In deze periode leer je al je jaargenoten kennen en ga je kijken met welke 17 jongens je de rest van je studententijd (en misschien wel de rest van je leven) gaat doorbrengen.
Als je jaarclub rond is kun je met je hele club proberen bij een dispuut te komen. Een dispuut is opgebouwd uit één jaarclub per jaar. Elk jaar sluit een nieuwe club zich bij het dispuut aan. Individueel kun je verder ook nog gevraagd worden voor een verband: de familie.

Het RSC heeft ook 60 corpshuizen, waar alleen maar leden van het RSC wonen.Gemiddeld wonen in een corpshuis 8 mensen. Meteen aan het begin van het eerste jaar, na de introductieperiode, wordt je uitgenodigd om te komen hospiteren. Met 60 corpshuizen verzorgen wij jaarlijks voor meer dan 85% van alle eerstejaars een huis. Op deze manier kun je bijna altijd in september op kamers.