Anneloes Dimmendaal

Tsja daar sta je dan, met je middelbare schooldiploma op zak en dan? Studeren?! Maar wat en waar en hoe? Het duurde bij mij ook een tijdje voor ik daar achter was, maar er waren 2 dingen die ik zeker wist: Groningen en Albertus Magnus!!

ls een van de weinigen van mijn vriendengroep vertrok ik naar een onbekende stad en ik wilde graag mensen leren kennen. Nou, bij Albertus is me dat zeker gelukt!! Daarnaast had ik al veel goede verhalen gehoord over het Albertiaanse leven, dus dat leek me ook wel wat. Ik besloot me in te schrijven! En tsja, daar sta je dan weer, aan het begin van je verenigingsleven: de introductietijd. Samen met nog een paar honderd anderen en je hebt geen idee wat je te wachten staat. Ik weet wel dat ik in die korte tijd meer mensen heb leren kennen dan ik had kunnen denken.

En daarna? De jaarclub! Ik heb een groep maffe en lieve meiden om me heen en ze zijn er echt altijd!! Om samen de mooie clubavonden tot diep in de nacht te beleven, maar ook voor de serieuze zaken, zoals samen studeren.

Naast je jaarclub heb je nog meer mogelijkheden, misschien wordt je wel gevraagd voor een dispuut of kun je een commissie doen. Opties genoeg om leuke dingen te doen en een hoop leuke nieuwe mensen te leren kennen en ervaringen op te doen. Het mooie is dat je zelf bepaalt wat je wil en je bepaalt dus ook zelf hoeveel tijd je er in steekt. Je studie hoeft er dan ook zeker niet onder te lijden!

In de korte tijd die ik nu lid ben, heb ik al veel leuke mensen leren kennen, prachtige clubavonden gehad en een paar mooie feestjes meegepakt! Ik zou niet meer anders willen! Ik hoop nog een paar mooie jaren tegemoet te gaan waar ik veel van leer en later veel mooie herinneringen aan heb. Ik ben ontzettend blij dat ik de keus heb gemaakt om lid te worden bij Albertus en zou het mensen ook zeker aanraden!!

Thomas Koetsier

Voordat ik begon met de Kei-Week hoorde ik al tal van mooie verhalen over studenten verenigingen in Groningen. Hoe mooi de feesten waren en hoe makkelijk het wel niet was om nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens de Kei-Week sprong een van deze verenigingen er voor mij duidelijk uit, dit was Albertus. De vereniging Albertus Magnus is een zeer grote maar daarin tegen ook een super gezellige vereniging. Als je eenmaal Albertiaan bent hoor je erbij, je leert iedereen kennen binnen de vereniging waardoor je een soort van 2e familie op bouwt.

In het begin van je jaar vorm je een jaarclub met deze jaarclub kom je iedere woensdag avond samen om te eten. Daarna gaan we ook nog vaak stappen of pakken we als het zonnetje het toe laat lekker het dakterras bij Albertus. Door mijn jaarclub heb ik nu een gezellige vriendenkring om mij heen waarmee ik geen feest meer zou willen missen zonder hen.

Daarnaast kun je jezelf ook inzetten voor Albertus, door een jaar actief te worden in een commissie. Deze commissies zorgen er uiteindelijk voor dat Albertus draait. Zo doe ik zelf de Technische Commissie ook wel de TC genoemd, mijn commissie bestaat 7 personen. Iedere maandag avond is er commissie avond, vooraf aan de vergadering wordt er eerst gedinneerd op onze nieuwe Mensa. Waarna er onder het genot van een lekker biertje vergaderd kan worden. Het doel van onze TC is om een uniek bouwwerk achter te laten op onze Sociëteit. Wat wij proberen te realiseren voor het einde van dit jaar.

Albertus is goed te combineren met de studie. Je kunt duidelijk voor je zelf bepalen wat je wel en niet wilt doen bij de vereniging, hierdoor raak je niet in de knoop met je studie. Zelf doe ik de studie Small Business en Retail Marketing dit is een HBO studie met veel verplichte colleges. Tot nu toe heb ik nog voldoende tijd gehad om mijn projecten goed te laten aflopen. Een ander groot voordeel van Albertus is, dat je veel studenten kent die allerlei verschillende studies doen en je graag willen en kunnen helpen wanneer je vast dreigt te lopen.

Dit is dan mijn eerste jaar als Albertiaan maar een ding weet ik wel, ik probeer zo lang mogelijk te genieten van dit mooie leven; studentenleven!!! Ik had dit voor geen goud willen missen.