Maak kennis met Virgiel!

Op deze website kan je informatie van de Delftse studentenvereniging Virgiel vinden. Natuurlijk blijft deze informatie onvolledig als je de echte sfeer niet hebt geproefd, dus hierbij alvast de uitnodiging om ons te komen opzoeken tijdens de Owee of een keer langs te komen wanneer je in Delft bent!

Virgiel is de grootste en gezelligste vereniging waar meer dan 1600 Virgilianen hun plekje hebben gevonden! De diversiteit van onze vereniging maakt het voor iedereen mogelijk om zich op sociaal, cultureel, sportief en intellectueel gebied te ontplooien. Wat Virgiel verder zo uniek en sterk maakt, is dat we het 'voor en door' principe aanhouden. Alles wat op de vereniging gebeurt of wordt georganiseerd wordt gedaan door onze eigen leden voor onze eigen leden! Hierdoor blijft iedereen betrokken en enthousiast.

Lid worden bij Virgiel betekent:

  • Snel een eigen, vertrouwde plek in Delft vinden;
  • Een enorme hoeveelheid mensen leren kennen in een korte tijd, doordat je direct een jaarclub vormt. Dit is een hechte vriendengroep in je studententijd, maar vaak ook voor lange tijd daarna;
  • Snel en gemakkelijk een kamer in een leuk studentenhuis vinden;
  • Een waanzinnig groot aanbod van sportieve en culturele activiteiten;
  • Kortom… Kiezen voor jouw ideale studententijd!

Vrouwen

Elk jaar worden de meeste meisjes lid bij Virgiel. Met meer dan 500 meisjes steekt Virgiel ver boven het percentage van de TU en andere verenigingen uit! Dit zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer op onze borrelvloer, maar ook voor leuke activiteiten speciaal georganiseerd voor alle meisjes op Virgiel!

Huizen

Virgiel ondersteunt je op alle aspecten in je studentenleven, dat vaak begint met het vinden van een huis. Virgiel beschikt over 150 verenigingshuizen verspreid over de binnenstad van Delft. De huizen varieren van grote en kleine, mannen en vrouwen en virgiel en gemende huizen, dus voor ieder wat wils. Door het grote aanbod heb je als eerstejaars Virgiliaan snel een kamer!

Studie

Studeren en het verenigingsleven zijn prima te combineren. Technische studies zijn moeilijk en vragen om veel inzet. Als vereniging vinden wij het erg belangrijk dat onze leden goed studeren. Je bent immers naar Delft gekomen om te studeren! Daarom worden feesten en activiteiten om de deadlines en tentamenperiodes van de TU heen gepland.

In het eerste half jaar word je begeleid door een studiementor. Dit is een ouderejaars van dezelfde studie en kan je helpen met lastige vakken en tips voor de tentamens. Zo vinden eerstejaars van Virgiel gemakkelijk hun draai op de TU.