Sociëteit Minerva

Naast de 4 borrelavonden per week zijn er door het jaar heen tal van activiteiten en evenementen. Hieronder staat een globaal overzicht van de belangrijkste evenementen op Minerva.

Augustus: De EL CID-week is een initiatief van Universiteit Leiden om aankomend studenten kennis te laten maken met de stad en haar verenigingen. Tijdens de EL CID-week is het op Minerva één groot feest voor zowel de Leden als de aankomend studenten. Op het dakterras gaat het los met DJ’s en live optredens, kom dus vooral langs om kennis te maken met alles wat onze vereniging te bieden heeft!

September: In september gaat het academisch jaar van start. Op Minerva is dit een bruisende periode waarin iedereen de nieuwe Leden goed leert kennen op alle gezellige borrelavonden. De nieuwe eerstejaars beginnen met het vormen van een Jaarclub.

Oktober: De Grote Zaal wordt omgetoverd tot een spookachtig verklede feestruimte voor de Halloween “Fright Night Party”! Ook de Jaarclubs worden officieel gevormd, waarmee vriendschappen voor het leven worden gesmeed!

December: Het Sempre Gala vindt plaats! De jongens vragen een date mee, en in je eerste jaar ga je zelfs naar een kasteel toe. De jongens gaan in rok, en de meiden trekken hun mooiste jurkjes uit de kast. Eén van de allerleukste feesten van het jaar!

Januari: Tijd voor Spiegelavond. De jongens gaan als meisjes verkleed, en de meisjes als jongens. Een hilarische avond die je niet snel vergeet!

Februari: Februari is een maand vol leuke evenementen. Zo wordt de Grote Zaal omgetoverd tot een dartarena bomvol verkleden mensen. Ook gaat het bestuur met vakantie, zodat de Sine Regno commissie een vierdaags feest kan opbouwen!

Maart: We gaan met z’n allen op skireis! Honderden Leden reizen af naar de bergen voor een week vol sport en plezier.

April: De Varsity is de grootste studenten roeiwedstrijd van Nederland waar onze roei subvereniging Njord aan mee doet. Als ons team wint is er een gigantisch feest op Sociëteit.

Mei: Het Dame Blanche Gala wordt gehouden waarbij de dames de heren uitnodigen voor een spetterend feest waar iedereen in het wit gekleed gaat.

Juni: Het jaar is weer voorbij en de laatste borrelavond wordt dan ook op passende wijze afgesloten. De gekste dingen gebeuren die avond!

Juli: Iedere vijf jaar wordt de oprichting van Sociëteit ‘Minerva’ gevierd. Gedurende dit jaar zijn er veel extra feesten en speciale activiteiten. In de zomer wordt het Lustrumjaar afgesloten met twee onvergetelijke weken feest op een bijzondere locatie! 2019 staat volledig in het teken van het 41ste Lustrum. Van spectaculaire onthullings- en Intercorporale feesten tot skiën met alle Leden. Ieder Lid kan zijn of haar steentje bijdragen tijdens dit bijzondere jaar en niets is te gek. Elke dag een andere beleving, elke dag andere activiteiten. Kortom, hier moet jij bij zijn!

Voor een sfeerimpressie kijk dan vooral naar de aftermovie van afgelopen Lustrum
https://vimeo.com/115053421