L.S.V. Minerva

De Leidse Studenten Vereniging Minerva is de grootste en oudste studentenvereniging van Leiden. De Sociëteit is gevestigd in het prachtige centrum van de stad. Ze heeft een rijke geschiedenis en kent talloze waardevolle tradities. De Vereniging is en blijft een warm thuis voor rond de 2000 Leden en 28.000 Reünisten. De vriendschappen die gesmeed worden zijn dierbaar en hecht. De subverenigingen en subcommissies bieden een extra uitdaging en met onze ruim 145 ledenhuizen woon je geweldig. Binnen onze Vereniging heb je een onvergetelijke studententijd en maak je vrienden voor het leven!

Lid zijn van Minerva betekent:

Vriendschap voor het leven: Ieder Lid van Minerva zit in een jaarclub met ongeveer 16 jongens of meisjes. De jaarclubs ondernemen talloze activiteiten met elkaar; clubeten, borrelen, feesten, gala's, vakanties en nog heel veel meer. Op onze reünistenavonden zie je jaarclubs van soms wel 50 jaar geleden nog steeds met elkaar lachen en genieten.

Succesvol studeren:: Als eerstejaars student kom je in een totaal nieuwe wereld terecht. Nieuwe stad, nieuwe studie, nieuw huis, nieuwe vrienden. Bovendien kan het eerste jaar bij L.S.V. Minerva af en toe erg druk zijn bijvoorbeeld door het vormen van een club en feestjes. Hoe is dit allemaal te combineren? Toch lukt het bijna alle eerstejaars om hun BSA of Propedeuse te halen. Vanuit de Vereniging word je gestimuleerd om te studeren. Er worden verschillende tentamentrainingen georganiseerd en tijdens tentamenperiodes kan je samen met je club en huisgenoten naar de Universiteitsbibliotheek om rustig te studeren. Daarnaast kun je bij L.S.V. Minerva alleen actief worden binnen commissies als je voldoende punten hebt gehaald. Kortom, L.S.V. Minerva moedigt je aan om studieresultaten te behalen.

Zelfontplooiing: Je studie hoeft niet de enige bron te zijn van geestelijke ontwikkeling. L.S.V. Minerva biedt je de kans om je tijdens je studie te verdiepen in onderwerpen die je aanspreken. Zo kun je je inzetten voor de Vereniging of Sociëteit binnen één van de vele subcommissies, welke de Verenging draaiende houden. Zij organiseren onder andere de verschillende gala’s en feesten en regelen zaken zoals een eigen Minerva Scholarship Fund en de samenwerking met diverse goede doelen. Juist door deze taken niet uit te besteden, houden we de Vereniging dichtbij onszelf en bieden we de Leden de mogelijkheid zichzelf te ontplooien. Op deze manier blijft L.S.V. Minerva een Vereniging door en voor haar Leden.

Sport & Creativiteit: L.S.V. Minerva kent een groot aantal subverenigingen- en gezelschappen. Deze groepen bestaan uit allemaal verschillende Leden, die dezelfde interesses delen. Van zweefvliegen en schermen, tot toneel en lacrosse. Alles is mogelijk! Door dit grote aantal subverenigingen, kun je je studententijd helemaal invullen op je eigen manier. Zo biedt L.S.V. Minerva je de beste kansen om verschillende vaardigheden te ontwikkelen of om nieuwe dingen uit te proberen.

Wil je meer weten?

Website: www.minerva-elcid.nl
Facebook: https://www.facebook.com/MinervaIntroductie/
Instagram: https://www.instagram.com/minervaintroductie/
App: https://tinyurl.com/lsvminerva
Snapchat: https://www.snapchat.com/add/minervaintro