Huisvesting van de Vereniging

De RVSV is gevestigd aan de Willem Ruyslaan 131 in hartje Kralingen, ideaal gelegen tussen de universiteit en het centrum. Samen met het RSC bevindt onze sociëteit Mimosa zich in hetzelfde pand. Op de benedenverdieping van dit gebouw vinden onze borrelavonden en feesten plaats. Bij grote feesten, zoals de Eurekaweek, is het gehele pand geopend en kan je dus in alle 6 de zalen een kijkje nemen!

Verenigingshuizen

De R.V.S.V. kent ongeveer 25 verenigingshuizen, waarvan de meeste zich in Kralingen bevinden. In deze huizen wonen meisjes van allerlei verschillende jaren en studies. Je huisgenoten zorgen ervoor dat je je snel thuis voelt in Rotterdam en je kunt hen van alles vragen. Ze lopen vaak al langere tijd rond in Rotterdam waardoor ze precies kunnen laten zien waar de leuke dingen gebeuren. Zij kunnen je dus altijd vertellen hoe de stad in elkaar steekt of waar je moet zijn op de Universiteit of op de Hogeschool. En doordat de meeste verenigingshuizen zich in Kralingen bevinden, ben je nooit ver weg van de universiteit en de sociëteit!

De verenigingshuizen hebben gemiddeld 7 bewoonsters, maar er zijn verschillende groottes, van 4 meisjes tot wel 11! Het is ontzettend gezellig om in een huis te wonen, doordat je met elkaar verschillende activiteiten onderneemt. Zo eten de meeste bewoonsters vaak met elkaar en gaan zij 's avonds met elkaar leuke dingen doen! Er zijn ook speciale activiteiten die elk huis organiseert, zoals een kerstdiner en huisweekenden waardoor iedereen elkaar door en door leert kennen. Daarnaast worden ook vaak activiteiten op de soos voor de huizen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een zaalvoetbal competitie of een verkleedshow.

Ook een voordeel van wonen in een verenigingshuis is dat je vaak samen studeert, doordat je tegelijk met een andere huisgenoot tentamen hebt. Daarnaast kunnen zij je ook helpen met studeren en handige tips geven! Soms doen huisgenoten ook dezelfde studie, waardoor je boeken en samenvattingen kan lenen van je oudere huisgenoot. De bewoners zullen je daarnaast stimuleren om te studeren en je punten te halen, want zij hebben er ook niets aan als je geen punten haalt!

Als je een kijkje wilt nemen bij de RVSV en wilt meemaken hoe het is om in een écht verenigingshuis te wonen, dan kan dit tijdens de Eurekaweek.

Mail om je hiervoor aan te melden of als je nog vragen hebt over het wonen in een verenigingshuis naar margot@eurekaweek.nl of kijk op de website.