De RVSV

Welkom in het bruisende en veelzijdige Rotterdam, de stad van geen woorden maar daden!

Je staat aan het begin van een nieuwe periode in je leven, want je studentenleven gaat nu écht beginnen. Een tijd waar door velen op wordt terug gekeken als de ‘mooiste tijd van je leven’. En hier hoort de RVSV natuurlijk bij!

De Rotterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging, ook wel de RVSV, is een ongemengde corporale vereniging met ongeveer 400 vrouwelijke leden. De RVSV is opgericht in 1916 en is hiermee één van de oudste verenigingen van Rotterdam. Samen met het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) zitten wij in één pand in hartje Kralingen, ideaal gelegen tussen het centrum en de universiteit.

Unieke sfeer

De RVSV is een hechte en ongemengde vereniging. Op maandag en woensdag hebben wij twee ongemengde avonden, waar jij met je jaarclub, commissie, huis of dispuut een mooi feestje kunt bouwen of gewoon gezellig kunt kletsen. Dat je op deze avonden met alleen meisjes bent, brengt een ontzettend bijzondere en unieke sfeer met zich mee.

Wij organiseren ook veel gemengde activiteiten met de jongens van het RSC. Zo hebben we elke donderdagavond samen met het RSC een gemengde avond. Daarnaast zijn er veel gemengde feestjes, commissies en op maandag- en donderdagavond zien we elkaar in studentendiscotheek 'Bikini', welke ook in ons pand zit!

Lid worden bij de RVSV betekent mooie avonden met je beste vriendinnen en genieten van alle feestjes van beide verenigingen! Dubbel genieten dus!

Jaarclubs, Commissies en Sport

In je eerste jaar vorm je samen met een groep van ongeveer 15 meisjes een jaarclub. Met deze club kun je je aansluiten bij een dispuut, waardoor je veel mensen leert kennen met verschillende studies en uit verschillende jaren.

Naast het studeren en feesten, kun je ook zitting nemen in één van de vele commissies die de RVSV te bieden heeft, zoals de Galacommissie, de Financiële Commissie en de Eurekaweek Commissie. Iedere commissie heeft zijn eigen karakter en zo is er voor ieder wat wils! Zitting nemen in deze commissies betekend dat je ontzettend veel kan leren op sociaal, financieel en organisatorisch vlak en daarnaast is het gewoon ontzettend gezellig!

Voor de sportieve meiden onder ons hebben wij veel onderverenigingen, waar je voor sporten en andere activiteiten bij terecht kunt. Je kunt onder andere gaan hockeyen, voetballen, zeilen, roeien, tennissen, toneelspelen of misschien zelfs optreden in de wereldberoemde Hermes House Band.

Huizen

De RVSV heeft ongeveer 25 verenigingshuizen, die bijna allemaal gelokaliseerd zijn in Kralingen. Dit is de wijk tussen de universiteit en het centrum, waar ook onze sociëteit zit: ideaal dus! Elk jaar komen er weer plekjes vrij in deze huizen en zijn de bewoonsters op zoek naar 1, 2 of soms wel 3 nieuwe huisgenootjes. Een verenigingshuis is onwijs gezellig en daarbij ook handig: je oudere huisgenoten kunnen jou een wegwijs maken in de stad en op de universiteit of hogeschool en je helpen met problemen bij je studie waar je tegenaan kunt lopen. Met je huis heb je kerstdiners, huisweekend, vakanties en andere gezellige uitjes! Kortom, veel gezelligheid die je niet wilt missen!

Studie en Sport

Bij de RVSV wordt het erg gestimuleerd om je in te zetten voor je studie. Je kunt samen met je clubgenoten studeren en je huisgenoten kunnen je wegwijs maken op de universiteit of het HBO. Dit vormt een stimulans om je colleges te volgen en het werkt als een goede motivatie om je studiepunten te halen! Verschillende commissies kun je ook pas doen als je je bsa of je propedeuse hebt behaald. Hierdoor wordt je extra gestimuleerd om hard je best te doen.

Ook kun je bij ons veel sporten beoefenen, zoals hockey, roeien, zeilen, golf en tennis. Het is jóuw studententijd en je kunt die volledig invullen op de manier zoals jij zelf wilt!