Ad Bedrijfskunde en Agribusiness

Let op: de studie Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness is een associate degree. Je studeert én werkt tijdens deze tweejarige hbo-studie.

Bedrijven moeten in de toekomst duurzamer worden, dat betekent onder meer: minder afval produceren en milieuvriendelijkere keuzes maken. Door de opleiding Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness kun jij daaraan meewerken.

Jaar 1

In je eerste leerjaar leer je de sector Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness kennen. Denk bijvoorbeeld aan de voedselketen, marketing, financiën, kwaliteitsmanagement en meewerken in de praktijk. In je eerste jaar loop je dus meteen al stage. Je leert ook jezelf presenteren en leidinggeven.

Jaar 2

In je tweede jaar loop je opnieuw stage. Je gaat meer de diepte in op onderwerpen als commercieel management. Dat betekent bijvoorbeeld online marketing en marktonderzoek doen: hoe kun je online reclame maken voor een bedrijf of merk? En wat sluit wel of niet goed aan bij de doelgroep? Ook leer je wat er bij het produceren en distribueren van voedsel komt kijken, dus ook inkoop en financiering.

Toelatingseisen

Je kunt naar deze opleiding met een havo-, vwo- en mbo-4-diploma.