International Studies

International Studies bestudeert de effecten en problemen van globalisering. Zo bespreek je bijvoorbeeld het concept ‘cultuur’ en of deze in de huidige geglobaliseerde wereld nog bestaat. De studie is multidisciplinair van aard en houdt zich bezig met onderwerpen als geschiedenis, cultuur, politiek en economie. Tijdens de studie ontdek je hoe verschillende wereldregio’s met elkaar samenhangen en leer je deze met elkaar te vergelijken. De studie maakt veel gebruik van actualiteiten, zoals bijvoorbeeld de economische crisis of verkiezingen in binnen- en buitenland.

De studie is internationaal georiënteerd, wat ook inhoudt dat de samenstelling van docenten en studenten binnen deze studie internationaal is. Tijdens colleges zit je dus met mensen met allerlei verschillende nationaliteiten.

Je eerste jaar

Het eerste jaar bestaat uit twee semesters, waarbij jij in het eerste semester globale vakken volgt, zoals Configuring the World. In het tweede semester kies je een wereldregio waarin je je de rest van jouw studie gaat specialiseren. Ook leer je een vreemde taal uit jouw regio. Voorbeelden van deze vreemde talen zijn Mandarijn, Swahili, Frans, Spaans, Indonesisch en Russisch. Tijdens je derde jaar is er de mogelijkheid om stage te lopen in het buitenland of op uitwisseling te gaan.

Toelatingseisen

Met elk vwo schoolprofiel word je toegelaten tot de studie International Studies.