Nanobiologie

Wil jij op het grensvlak werken van natuurkunde en biologie? Wil jij bijdragen aan de vooruitgang van de geneeskunde? Wil je graag onderzoek verrichten? Dan is de studie Nanobiologie misschien wel wat voor jou.

Nanobiologie richt zich op interacties tussen moleculen, cellen en organismen en doet dit volgens de principes van de natuurkunde. Het is een vrij nieuwe studie, dit betekent dat er nog veel binnen de veld valt te ontdekken! De studie combineert de vakken wiskunde, natuurkunde en biologie en speelt zich grotendeels af in het lab. Er wordt veel gebruik gemaakt van groepsopdrachten om ervoor te zorgen dat je later goed kunt functioneren binnen een onderzoeksteam. Voorbeelden van vakken die je tijdens deze studie zult krijgen zijn biofysica, thermodynamica, moleculaire biologie en genetica.

Je zult deze studie waarschijnlijk interessant vinden als de vakken natuurkunde, biologie, scheikunde en wiskunde tot je favoriete vakken behoren op de middelbare school. Je hebt dus een sterke voorliefde voor de echte bèta-vakken.

Let op: voor sommige opleidingen geldt numerus fixus
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing