Hbo
Voltijd
42 maanden

TMO Fashion Business School is een kleinschalige, erkende, particuliere hogeschool in Doorn. De enige hbo-opleiding die specifiek gericht is op commerciële managementfuncties in de fashionbranche.

Werken in de fashion- en lifestylebranche is dynamisch, creatief en één en al business. En TMO Fashion Business School is de enige business school die je opleidt voor de modebranche. Met een door de overheid erkend hbo-diploma; een Bachelor of Business Administration in Fashion. De TMO-opleiding is opgedeeld in 7 semesters, wat inhoudt dat de opleiding 3,5 jaar duurt en je dus een half jaar eerder klaar bent gestoomd voor het werkveld, dan studenten van andere opleidingen. In die 3,5 jaar krijgen TMO-studenten brede kennis over allerlei vakken: van fashion & trends (mode), naar inkopen, marketing, business management en finances.

Niet onbelangrijk is de nadruk die TMO op persoonlijke en professionele ontwikkeling legt: als kersverse alumnus sta je sterk in je schoenen om het te maken in de mode- en lifestylebranche. Doordat TMO zo goed beoordeeld wordt door haar studenten, is de opleiding recentelijk voor de 7e keer op rij TOP-Opleiding geworden. Ook heeft TMO het predicaat ‘Uitmuntend in haar eigen vakgebied’ ontvangen. Met een opleiding aan TMO Fashion Business School zit je dus absoluut goed.

Kleinschalig en erkend

Een van de belangrijkste kenmerken van TMO is kleinschaligheid. Dit wordt al snel alleen geassocieerd met ‘klein in aantal’; een kwantitatieve benadering. Terwijl kleinschaligheid ook kan worden uitgedrukt in kwalitatieve aspecten van de opleiding. Kleinschaligheid zit ‘m bij TMO niet alleen in de grootte van de studentenpopulatie.
Een persoonlijke benadering vinden wij zeer belangrijk. Daarin gaan wij veel verder dan de meeste opleiders. Uiteraard binnen de kaders van het hbo-onderwijs, de basis van onze wettelijke erkenning. Externe partijen zien erop toe dat wij hieraan voldoen. In de eerste plaats gaat het om kennen en gekend worden; bij TMO ben je geen nummer en niet anoniem. Je bent en blijft voor ons en je medestudenten in beeld. Er is persoonlijke aandacht voor elke student en persoonlijke ontwikkeling is belangrijk. Student en talentontwikkeling staan daarbij altijd centraal. Er zijn speciale voorzieningen voor extra begeleiding en support wanneer de persoonlijke situatie van jou als student of individu dat vraagt (tutoren, coaching, studieadviseur, faalangst reductie training, hulp bij dyslexie).

Bachelor in fashion business

Internationaal gezien zijn we een University of Applied Sciences, die opleidt tot de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) in Fashion. TMO is de enige in fashion business in Nederland die opleidt tot deze titel.