Lerarenopleiding 2e graad Duits

De studie Lerarenopleiding 2e graad Duits leidt je op tot docent Duits. Je verdiept je in de Duitse taal met behulp van vakken over letterkunde, fonetiek en grammatica. Je kijkt daarnaast ook naar de cultuur en geschiedenis van Duitsland en landen waar men Duits spreekt. Naast vakkennis verdiep je je in de wereld van de onderwijskunde. Je leert hoe je je opgedane kennis kunt overbrengen en welke leermethoden daarvoor geschikt zijn.

Tijdens stages doe je praktijkervaring op met lesgeven en krijg je zicht op wat er allemaal komt kijken bij doceren. Je leert om toetsen te maken, hoe je leerlingen begeleidt en stimuleert, hoe je vergadert met collega’s en hoe je verschillende media kan gebruiken tijdens de lessen.

Je eerste jaar

Je eerste jaar is een breed basisjaar, waarbij je kennis maakt met het toekomstige beroep als docent Duits. Daarnaast verdiep je je in de Duitse taal en grammatica. Vaak volg je ook een stage in het eerste jaar, maar het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

Elk vwo-profiel heeft rechtstreeks toegang tot de studie Lerarenopleiding 2e graad Duits. Bij een havo-profiel is de eis dat Duits in jouw vakkenpakket zit.