Global Studies

Na de opleiding Global Studies heb je superveel kennis over verschillende thema’s die over landsgrenzen heen gaan. Klimaatverandering is hier een goed voorbeeld van, maar ook migratie bijvoorbeeld of de wereldeconomie. Verschillende disciplines komen dus samen; je krijgt les van docenten van maar liefst zes faculteiten. Zo leer je om internationale uitdagingen te begrijpen vanuit psychologisch, geschiedkundig en politiek perspectief, enzovoort. Er is in de studie veel aandacht voor onderzoeksmethoden en (andere) academische vaardigheden. Bovendien leer je een taal. Je sluit de opleiding af met een scriptie, waarbij je minimaal twee disciplines combineert. Je onderzoeksvaardigheden komen hierbij goed van pas!

In je eerste jaar

Leerjaar 1 begint natuurlijk met de basis. Je komt erachter hoe jouw keuzes de rest van de wereld beïnvloeden, en hoe anderen jouw leven vormgeven. Zo snap je beter hoe economische keuzes in het ene land, effect hebben op de economie en dus de levenswijze van mensen in een ander land. En dat kan er weer voor zorgen dat er iets verandert in het rechtssysteem, wat dan weer invloed kan hebben op het klimaat. Afijn, na semester 1 weet je hier alles van! In semester 2 zoom je specifiek in op de invloed die de economie en het klimaat in land 1 kan hebben op land 2.

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot deze opleiding, is een vwo-diploma nodig. In principe maakt het niet uit welk profiel je hebt gekozen. Andere papieren die toegang bieden tot deze bachelor zijn een hbo-diploma of een propedeuse van het hbo of de Open Universiteit. Met een buitenlands diploma dat gelijk is aan een Nederlands vwo-diploma kun je ook starten. Verder wil de universiteit een motivatiebrief zien en een kort Engels essay.