Internationaal Toeristisch Management

De studie Internationaal Toeristisch Management bereidt je voor op een baan binnen de (internationale) reiswereld. Je leert hoe de recreatiesector eruit ziet, welke producten er zijn en welke doelgroepen er bestaan. Tijdens de studie krijg je te maken met thema’s als: financiën, marketing, duurzaamheid en bedrijfsvoering. Je verdiept je in de trends en ontwikkelingen binnen de sector en denkt na over nieuwe recreatieconcepten. Zo zou je je bijvoorbeeld kunnen verdiepen in de vraag hoe je een bestemming toeristisch maakt of een sport als recreatieproduct kunt verkopen.

Tijdens de studie is er veel aandacht voor de ontwikkeling van je communicatieve vaardigheden en het aanleren van een professionele houding. Projecten en (internationale) stages zijn een vast onderdeel van het studieprogramma. In het laatste jaar is er keuzevakruimte en een afstudeerproject.

Je wordt met elk havo of vwo eindexamenprofiel toegelaten tot de studie Internationaal Toeristisch Management. Het is raadzaam om een tweede taal te kiezen in de vrije ruimte, maar dit is geen verplichting. Verder komen vakken als Engels en economie goed van pas tijdens de studie. Enkele hogescholen bieden ook de mogelijkheid om de opleiding geheel in het Engels te volgen.