Lerarenopleiding 2e graad Frans

De studie Lerarenopleiding 2e graad Frans leidt je op tot docent Frans. Je verdiept je in de Franse taal met behulp van vakken over letterkunde, fonetiek en grammatica. Je kijkt daarnaast ook naar de cultuur en geschiedenis van Frankrijk en landen waar men Frans spreekt. Naast vakkennis verdiep je je in de wereld van de onderwijskunde. Je leert hoe je je opgedane kennis kunt overbrengen en welke leermethoden daarvoor geschikt zijn.

Tijdens stages doe je praktijkervaring op met lesgeven en krijg je zicht op wat er allemaal komt kijken bij doceren. Je leert om toetsen te maken, hoe je leerlingen begeleidt en stimuleert, hoe je vergadert met collega’s en hoe je verschillende media kan gebruiken tijdens de lessen.

Je eerste jaar

Je eerste jaar is een breed basisjaar, waarbij je kennis maakt met het toekomstige beroep als docent Frans. Daarnaast verdiep je je in de Franse taal en grammatica. Vaak volg je ook een stage in het eerste jaar, maar het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

Elk vwo-profiel heeft rechtstreeks toegang tot de studie Lerarenopleiding 2e graad Frans. Bij een havo-profiel is de eis dat Frans in jouw vakkenpakket zit.