Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Wiskunde

Tijdens de studie Lerarenopleiding 2e graad Wiskunde word je opgeleid tot docent wiskunde. Je bestudeert allerlei verschillende deelgebieden van de wiskunde zodat je een goede basiskennis opdoet. Je krijgt lessen over onder andere meetkunde, algebra en statistiek.

Naast vakkennis verdiep je je ook in de wereld van de onderwijskunde. Je leert hoe je jouw kennis kunt overbrengen op leerlingen, welke leermethoden daarvoor geschikt zijn en hoe je leerlingen motiveert voor het vak. Er is veel aandacht voor sociale en communicatieve vaardigheden, omdat je immers voortdurend te maken hebt met mensen (leerlingen, ouders en collega’s).

Je eerste jaar

Je eerste jaar is een breed basisjaar, waarbij je kennis maakt met het toekomstige beroep als docent Wiskunde. Je krijgt vakken als kansberekeningen, Wiskunde en leergebieden en beschrijvende statistiek. Vaak volg je ook een stage in het eerste jaar, maar het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

In principe geeft elk vwo- en havo-profiel toelating tot de studie, mits wiskunde A of wiskunde B in jouw vakkenpakket zit.