Kunstgeschiedenis

Tijdens de studie Kunstgeschiedenis leer je alles over verschillende tijdvakken en bijbehorende kunststijlen en stromingen en leer je kritisch naar allerlei kunstvormen kijken. Je verdiept je in oude kunst, moderne kunst en architectuur, maar ook schilderkunst en beeldhouwkunst. Daarnaast kijk je naar wat voor invloed kunst heeft op de samenleving en leer je over de kunsttheorie. Je onderzoekt objecten en leert hoe je vragen als ‘Wie was de maker?’, ‘Voor wie is het gemaakt?’, en ‘Welke materialen zijn er gebruikt?’ te beantwoorden.

In je eerste jaar

In het eerste jaar van de studie Kunstgeschiedenis maak jij kennis met de verschillende kunstuitingen en stromingen. Je leert hoe je kunstwerken moet analyseren en hoe je met bronnen moet werken. De inhoud en het aanbod van de studie kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

De studie Kunstgeschiedenis is voor iedereen met een vwo diploma toegankelijk, maar het eindexamenprofiel cultuur en maatschappij sluit het beste op deze studie aan. Daarnaast vind je op de middelbare school vakken als bijvoorbeeld ckv, filosofie, tekenen, literatuur en geschiedenis erg interessant.