Bouwkunde

Tijdens de universitaire studie Bouwkunde word je opgeleid om gebouwen te ontwerpen, constructies te berekenen, een bouwplan te maken en dit hele proces te coördineren. Jij ontwikkelt je tot bouwkundig Ingenieur en leert alles over het bouwen van huizen, flats, kantoren, winkelcentra en scholen. Je bent zowel met de techniek, de theorie als het ontwerpen bezig. Kortom je krijgt vele aspecten van de bouwwereld te zien en verdiept je in de verschillende fases van het bouwproces.

In je eerste jaar

In je eerste jaar leg je een basis in de bouwkunde en krijg je algemene vakken als architectuur, techniek, mechanica en leert alle basisbegrippen in de bouwkunde. Het aanbod en de inhoud van de vakken kunnen per onderwijsinstelling verschillen.

Toelatingseisen

De studie Bouwkunde is een bètastudie: daarom is het handig om een natuurprofiel te hebben voor deze studie (natuur en techniek). Je kunt ook toegelaten worden met een ander eindexamenprofiel, mits je wiskunde B en natuurkunde hebt gedaan. Bij sommige opleidingen worden er maar een bepaald aantal plaatsen per jaar beschikbaar gesteld.

Let op: voor sommige opleidingen geldt numerus fixus
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing