Industrieel ontwerpen

De bachelor Industrieel ontwerpen leert je hoe je allerlei soorten gebruiksvoorwerpen ontwerpt en verbetert. Een industrieel ontwerper houdt zich bezig met vaak ogenschijnlijk simpele producten, zoals een paraplu, een toetsenbord, een bureaustoel of een waterkoker. Bij het ontwerp van een nieuw product houd je rekening met de techniek en de vormgeving. Je leert hoe je een product degelijk en duurzaam maakt, maar ook mooi en gebruiksvriendelijk.

Tijdens de studie krijg je vakken als marketing, consumentengedrag, micro-elektronica, informatica, ergonomie, duurzaamheid, business en constructieleer. Vanaf het eerste jaar ga je regelmatig aan de slag met eigen projecten, die steeds complexer worden. Ook zijn er meestal mogelijkheden om een stage te lopen. De bachelor wordt afgesloten met een eigen project.

Je komt in aanmerking voor toelating tot de studie Industrieel ontwerpen met het vwo eindexamenprofiel Natuur en Techniek. Voor de profielen Natuur en Gezondheid en Economie en Maatschappij geldt dat je natuurkunde en wiskunde B in je vrije ruimte gevolgd moet hebben. De studie kun je volgen aan de universiteiten in Delft en Twente. De universiteit in Delft hanteert een numerus fixus (beperkt aantal plaatsen).

Let op: voor sommige opleidingen geldt numerus fixus
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing