Hieronder vind je een aantal links naar organisaties die jou kunnen helpen jouw reis naar het buitenland vorm te geven.

Talen

ESL – Taalreizen
Een pauze nemen tijdens je gebruikelijke bezigheden en naar het buitenland gaan is misschien wel een van de beste beslissingen van je leven. ESL – Taalreizen biedt je een heel divers aanbod van taalcursusmogelijkheden wereldwijd. Je kunt helemaal zelf beslissen hoe lang je je wilt onderdompelen in een andere taal en cultuur, dichtbij, of nu juist heel ver weg. Tijd in het buitenland doorgebracht staat, in de ogen van HR recruiters en bedrijven voor rijpheid, zelfstandigheid en flexibilteit dus allemaal sociale vaardigheden die, naast natuurlijk je buitenlandse talenkennis, belangrijke manieren zijn om je CV meer glans te geven.

 

 

Talen

EF

Bij EF kun je taalcursussen van een paar weken tot een heel jaar volgen in het buitenland. 

 

StudyTravel 

StudyTravel verzorgt taalreizen van een week tot een heel schooljaar. Daaronder vallen ook programma's voor een tussenjaar of cursussen die opleiden voor officiële examens in diverse talen. Denk bijvoorbeeld aan Cambridge (Engels), DELE (Spaans) en DELF (Frans).

StudyTravel biedt ook taalcursussen aan in combinatie met dans-, kook- of sportlessen én excursies/ reizen voor middelbare scholen inclusief taalcursussen. 

 

Uitwisseling

Travel Active

Travel Active is een organisatie die verschillende programma’s over de hele wereld aanbiedt, zoals High School, Work & Travel, Vrijwilligerswerk, Taalreizen, Au Pair en Wildlife & Travel.

Into Study Exchanges

Into Study Exchanges organiseert uitwisselingsprogramma’s voor scholieren. Bijvoorbeeld highschoolprogramma’s in diverse landen. 

Youth for Understanding 

Youth for Understanding biedt uitwisselingsprogramma voor jongeren. Je woont bij een gastgezin en gaat naar een plaatselijke highschool of college. 

STS High School

STS High School biedt de mogelijkheid om een jaar naar een highschool in het buitenland te gaan. Je woont bij een gastgezin en gaat naar de plaatselijke school. 

AFS Nederland

AFS biedt ook uitwisselingsprogramma’s aan voor scholieren en studenten aan tussen de 17 en 25 jaar. 

Voorlichting 

Kilroy Education

Kilroy Education is gespecialiseerd in verre reizen, wereldreizen en studeren in het buitenland voor jongeren, studenten en backpackers. 

Nederlandse Wereldwijde Studenten

Nederlandse Wereldwijde Studenten (NWS) is een netwerk van hoog opgeleide, internationaal georiënteerde Nederlanders die een opleiding in het buitenland volgen, willen volgen of hebben afgerond. NWS organiseert ook netwerk- en carrière-evenementen en heeft clubs in buitenlandse studentensteden. 

WilWeg

WilWeg laat zien welke mogelijkheden er zijn om een tussenjaar, een deel van je studie, je hele studie of stage in het buitenland te doen. Ook voor mbo-studenten. WilWeg werkt samen met EP-Nuffic, de Nederlandse organisatie voor internationale samenwerking in het hoger onderwijs.

Eurodesk/ Go Europe  

Eurodesk geeft informatie over uitwisselingen, vrijwilligerswerk, (vakantie)werk, studeren, stagelopen, wonen en reizen in Europa. Op de site staat een overzicht van internationale projecten waarvoor Europese subsidies gelden.

Vrijwilligersprojecten 

Projects Abroad

Projects Abroad organiseert vrijwilligersprojecten in het buitenland vanaf 16 jaar. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan werken met mensen, dieren of in de natuur. Houd er rekening mee dat je kosten maakt voor je reis, begeleiding, kost en inwoning.

 

SIW Internationale Vrijwilligersprojecten

SIW is een organisatie voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Je bepaalt zelf hoe lang je reis in het buitenland duurt. Houd ook hier rekening met kosten voor inschrijving en de reis.

Sport en studie

Wil je sport en studie in Amerika combineren en ben je op zoek naar een sportbeurs, dan kan Made Scholarships je wellicht helpen. Made Scholarships begeleidt je bij de verschillende stappen van je voorbereiding, brengen je in

 

contact met coaches en universiteiten en helpen bij de aanvraag van de meest geschikte sportbeurs.

Legalisering en erkenning van je diploma

Wanneer je naar het buitenland gaat voor werk of studie, is het belangrijk dat je opleidingsdocumenten in het desbetreffende land worden erkend. Veel landen vragen bij

erkenningsverzoeken om gelegaliseerde documenten. Nederlandse opleidingsdocumenten kunnen worden gelegaliseerd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO)

 

Vwo diploma halen in het buitenland

Bijna 2000 scholen in meer dan 120 landen bieden het International Baccalaureate (IB) programma aan. Dit programma geeft toegang tot universitaire instellingen overal ter wereld. Deze pre-universitaire opleiding van twee jaar is bedoeld voor scholieren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar. Een IB-diploma wordt door de Nederlandse overheid erkend als gelijkwaardig aan het vwo. Meer informatie over het IB-programma vind je de website van IB.