Wo
Voltijd
36 maanden

Je wil weten hoe materie in elkaar zit en hoe stoffen reageren. We¬tenschappelijk onderzoek fascineert je. Je staat te popelen om het labo in te duiken en te experimenteren. Handig en nauwkeurig wil je de kleinste details uitpluizen.

Waarom chemie studeren in Antwerpen?

Je hebt aanleg voor chemie en andere wetenschappelijke vakken. Je beschikt over een behoorlijk wiskundig en wetenschappelijk inzicht. Leerlingen die in de laatste jaren van het secundair onderwijs vijf tot zes uur wiskunde volgden, hebben de beste vertrekbasis. Je kan logisch en abstract denken en verbanden leggen.

Waarom chemie studeren aan UAntwerpen?

1. Begrijpen en toepassen

Je verdiept je niet alleen in de theorie, maar duikt ook de praktijk in. Practica nemen al vanaf het eerste jaar een belangrijke plaats in. Daarnaast kan je op basis van je eigen interesse kiezen uit een uitgebreid aanbod aan keuzevakken.

2. Antwerpen en chemie zijn één

De Universiteit Antwerpen heeft een sterke binding met de haven van Antwerpen, de tweede grootste (petro)chemische cluster ter wereld. Je hebt dan ook heel wat lesgevers die werkzaam zijn in de chemische industrie, en je ziet de praktijk ook in werking tijdens bedrijfsbezoeken of een masterstage in een bedrijf.

3. Op maat van de studenten

Kleine groepen, een vlot contact tussen lesgevers en studenten, en een persoonlijke begeleiding zorgen ervoor dat iedere student zich hier thuis voelt. Met de opleiding chemie in Antwerpen kies je voor onderwijs waarin iedere student telt.

4. IJzersterke reputatie

Al onze docenten zijn actieve toponderzoekers uit de academische wereld of de industriesector, waardoor je als student grondig wordt voorbereid op een diverse loopbaan.

5. Veelzijdig

Alle aspecten van de chemie komen aan bod en door het grote pakket aan keuzevakken kan je je eigen interesses volgen. Dankzij de Engelstalige Master in Chemistry word je perfect voorbereid op de steeds internationalere chemiewereld.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding chemie!