Wo
Voltijd
36 maanden

Jij volgt de actualiteit op de voet en wilt je vastbijten in het on¬derzoek naar de relatie tussen media, mens en maatschappij. Communicatiemiddelen komen en gaan, mediafiguren duiken op en verdwijnen even snel als ze gekomen zijn. Jij wil midden in die dynamiek staan. ‘Nieuwsgierig’ is voor jou heel letterlijk te nemen.

Je bent mediabewust. Aangezien statistiek en onderzoeksmethoden belangrijke opleidingsonderdelen zijn, komen logisch inzicht en analytisch denken zeker van pas. Je kan jezelf ook vlot uitdrukken en beschikt over een goede basiskennis Engels en Frans.

Waarom communicatiewetenschappen studeren aan UAntwerpen?

1. Breed, gevarieerd studieprogramma

Onze opleiding biedt je een brede oriëntatie in communicatiewetenschappen. Je verdiept je in de werking van reclame, entertain¬ment, journalistiek en persuasieve communicatie en je bestudeert de macht en effecten van klassieke en sociale media in de samenleving.

2. Onderwijs gebaseerd op onderzoek

Er zit veel dynamiek in de opleiding omdat professoren vanuit hun eigen onderzoek het onderwijs continu voeden en actueel houden.

3. Kleine afstand tussen studenten en docenten

Als student sta je niet mijlenver van de professoren en assistenten van wie je les krijgt. Bovendien staat een sterk team van studietraject- en studentenbegeleiders voor je klaar.

4. Als onderzoeker aan de slag

Al tijdens je bacheloropleiding mag je proeven van de praktijk! In het derde jaar volg je namelijk het vak Bachelorproef: Leeronderzoek waarin je als student een sociaal-wetenschappelijk onderzoek uitvoert.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform ‘Aan de slag’, via voorbereidende cursussen en/of workshops.

Ben je enthousiast en wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding communicatiewetenschappen. Wil je alvast een kijkje nemen op de stadscampus? Bekijk danhier de virtuele rondleiding!