Wo
36 maanden

Dat bewegen niet vanzelfsprekend is ontdek je pas als je klachten ervaart… of als je deze opleiding volgt. Word jij een specialist in beweging?

Praktijkgericht én wetenschappelijk! Als kinesist ben je niet alleen zorgverlener, maar ook wetenschapper en zorgmanager. De opleiding weerspiegelt deze professionele rollen.

  • Je leert over houdings- en bewegingsklachten en oefent technieken om deze klachten te behandelen en te voorkomen.
  • Je docenten delen de nieuwste inzichten uit wetenschappelijk onderzoek. Net als hen ga je ook zelf als onderzoeker aan de slag.
  • Je traint vaardigheden zoals communiceren, coördineren en plannen, die later in een (eigen) praktijk erg nuttig zullen zijn.

Waarom revalidatiewetenschappen en kinesitherapie studeren in Antwerpen?

Praktijkgericht én academisch

Je opleiding tot professionele zorgverlener en manager gaat hand in hand met een academische aanpak: behalve stages en praktijklessen staat ook wetenschappelijk onderzoek centraal.

Inspirerende stages

Van observatiestages tot een echte praktijkstage: het werkveld komt steeds meer in je vizier naarmate je bacheloropleiding vordert. In de masteropleiding mag je zelf een kwalitatieve stageplaats voorstellen.

Evidence based learning

Wetenschappelijk onderbouwde kennis en inzichten vormen het fundament van je opleiding. De kruisbestuiving met vakspecifieke vaardigheden en klinische input maakt van jou een echte professional.

Studieloopbaancoaching

In je bacheloropleiding staat een team van studieloopbaancoaches klaar om je te begeleiden bij je keuzes en om je te ondersteunen bij de ontwikkeling van je professionele competenties. Testen helpen je om je eigen sterktes en zwaktes te leren kennen en om je ideale afstudeerrichting te bepalen.

Vlot van secundair naar universiteit

Wil je weten of je goed voorbereid bent? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven via ons online voorbereidingsplatform.

In september, nog voor de start van het academiejaar, organiseren we bovendien overbruggingsonderwijs. Het programma bestaat uit vier lessenpakketten: studievaardigheden, academisch Nederlands, wiskunde en chemie.