Wo
Voltijd
36 maanden

In de opleiding taal- en letterkunde leer je één of twee talen op hoog niveau beheersen. Je leert hun structuur en hun gebruik begrijpen en maakt uitgebreid kennis met de literatuur en cultuur.

Uniek en gevarieerd! In de bachelor in de taal- en letterkunde kies je voor twee talen of combineer je één taal met theater-, film- en literatuurwetenschap. Die combinatie met 'TFL' vind je alleen aan de Universiteit Antwerpen.

Je hebt keuze tussen vijf talen:

  • Duits
  • Engels
  • Frans
  • Nederlands
  • Spaans

Iets voor jou?

Je leert vlot talen en wilt begrijpen hoe ze functioneren. Uiteraard lees je graag en denk je na over wat je leest. Daarenboven heb je interesse in de cultuur en geschiedenis van je gekozen taal(gebied).

De opleiding biedt een ruime waaier aan keuzeopleidingsonderdelen voor jouw persoonlijke smaak en ambitie. Denk maar aan jeugdliteratuur, de Zuid-Afrikaanse of Joodse cultuur…

Als je Nederlands, Frans of Engels wilt studeren, heb je een degelijke voorkennis nodig. Voor Spaans of Duits is dit niet vereist.

Twijfel je tussen taal- en letterkunde en toegepaste taalkunde? Na het eerste bachelorjaar kan je nog vlot overstappen van de ene naar de andere opleiding.

Waarom productontwikkeling studeren in Antwerpen?

Uniek en gevarieerd aanbod

De opleiding biedt je keuze tussen vijf talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans. In de bachelor kies je voor twee talen of combineer je één taal met theater-, film- en literatuurwetenschap, een opleiding die uniek is in Vlaanderen.

Sterk op de arbeidsmarkt

Tijdens je opleiding leer je sterke communicatieve vaardigheden, probleemoplossend denken en wordt je analytisch en creatief vermogen aangescherpt. Via de masterstage doe je bovendien een eerste werkervaring op.

Student staat centraal

Een studentgerichte aanpak en een persoonlijke onderwijsbegeleiding staan centraal. Een ijzersterk en toegankelijk team van professoren, assistenten, studietraject- en studentenbegeleiders staat altijd ter beschikking voor extra uitleg en feedback.

Internationalisering als rode draad

De opleiding is internationaal georiënteerd door de vele buitenlandse contacten en uitwisselingen. Al tijdens de bacheloropleiding kan je een buitenlandse ervaring opdoen.

Boeiend studentenleven

Als student kan je in Antwerpen genieten van een overvloed aan cultuur en ontspanningsmogelijkheden. Het is een stad die je zal prikkelen en uitdagen. Ook studentenvereniging Lingua organiseert tal van activiteiten.

Vlot van secundair naar universiteit

Ben je klaar voor deze opleiding? Je kan je voorkennis testen, opfrissen en bijschaven op ons online voorbereidingsplatform.