Wo
Voltijd
36 maanden

Landen hebben vaak hun eigen wetten, maar wat gebeurt er als er samenwerkingen of conflicten zijn tussen landen? Welk rechtssysteem volgen we dan? Stel je voor: Engeland beperkt het aantal vluchtelingen dat naar Engeland mag komen nadat ze door Frankrijk of Griekenland zijn opgenomen. Wat gebeurt er dan en welke wetten zijn van toepassing? Op dit soort vragen vind je in de opleiding European Law School een antwoord.

Wat ga je studeren?

Je specialiseert je in Europees en Internationaal Recht tijdens deze opleiding. En daarbij leer je ook meer over de verschillende rechtssystemen van EU-lidstaten: zo kun je de verschillende systemen en wetten goed met elkaar vergelijken én uiteindelijk het antwoord vinden op het probleem hierboven! En waar kun je dit beter studeren dan in de meest Europese stad van Nederland?

Wat maakt European Law School in Maastricht bijzonder?

  • Je studeert in een international classroom met studenten uit heel de wereld
  • Vaak de beste in wedstrijden tussen andere universiteiten waarin studenten pleiten voor de rechtbank: je ontwikkelt dus uitstekende skills!
  • Je kunt je opleiding nog bijzonderder maken door voor een double degree te kiezen: Je richt je dan ook op Spaans Recht en je krijgt een diploma van Universiteit Maastricht én van Universidad Autónoma de Madrid: super internationaal dus!

Ben je nieuwsgierig? Lees dan meer informatie over de bachelor European Law School en ontdek of deze opleiding bij je past!