Wo
Voltijd
36 maanden

Van grond tot mond. Van de fabriek tot het in huis hebben van een product. En van het gebruik van dat product tot aan afvalverwerking. Vind jij het interessant hoe deze processen gaan? En hoe denk jij dat bedrijven en consumenten duurzamere en verantwoordelijkere keuzes kunnen gaan maken? Vergroot dan je impact met de bacheloropleiding Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen.

Wat studeer je bij Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen?

Ga elke schakel in de keten langs: productie, logistiek, marketing en bekijk vanuit de wetenschap hoe het voor het bedrijf, de consument en de wereld daaromheen beter kan. Hoe kunnen bedrijfsprocessen efficiënter, duurzamer en beter? Wat heeft de consument nodig om een bepaalde levensstijl vorm te geven? Welke factoren beïnvloeden consumenten om verantwoordelijkere keuzes te maken? En waarom is een duurzame, gezonde keuze voor productiewijzen en voor producten zo moeilijk voor veel mensen? Met tools vanuit psychologie, sociologie, (bedrijfs)economie, marketing, management, communicatie, logistiek en data analyse werk je naar concrete oplossingen toe.

Of het nu gaat om de bedrijfskundige kant of consumentengedrag: verbeteren, innoveren en de wereld een stukje mooier maken, dat is wat je doet met deze studie.

Waarom deze studie?

  • Je bestudeert de productieketen inclusief het perspectief van de consument, een manier van kijken die je niet tegenkomt bij andere bedrijfskundige opleidingen.
  • Je past je wetenschappelijke kennis en vaardigheden direct praktisch toe, in je studie, maar ook bijvoorbeeld bij je vereniging, in een (bij)baan of eigen bedrijf.
  • Je leert duurzaam en innovatief te denken en te handelen: je ontwikkelt je dus toekomstproof!

Kijk hier voor meer informatie over de studie Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen.