Hbo
Voltijd
48 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing
Let op: Instellingsfixus
Voor deze opleiding geldt een selectieprocedure.

Als toegepast psycholoog ben je geïnteresseerd in het gedrag van mensen, maar ben je geen hulpverlener. Jij bent expert in hoe je gedrag van mensen beïnvloedt, beoordeelt en onderzoekt. Maar je weet vooral ook hoe jij die kennis in kunt zetten, bijvoorbeeld als trainer, coach of voorlichter. Na je opleiding kun je in allerlei organisaties werken. HRM-afdelingen, werving- en selectiebureaus, gemeenten, reclasseringbureaus, justitiële jeugdinrichtingen, de opvoedpoli, onderwijsinstellingen: waar eigenlijk niet?! De opleiding Toegepaste Psychologie bereidt jou optimaal voor op dit afwisselende beroep.

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je vindt het interessant om je te verdiepen in het gedrag van mensen en samen met anderen te onderzoeken hoe je dit gedrag positief kunt beïnvloeden
  • Je was een ster in het maken van je profielwerkstuk en had daar plezier in
  • Je durft te experimenteren en jezelf te ontwikkelen tot een professional die stevig in zijn schoenen staat

Wist je dat?

  • Je na je opleiding terecht kunt bij maatschappelijke organisaties, in het bedrijfsleven en bij de overheid
  • Je rol heel divers is, je geeft traininen, zet coachingstrajecten op of ondersteunt een wijkteam
  • Het bieden van ondersteuning bij het hanteren van gedragsvraagstukken het domein is van de toegepast psycholoog, waarbij de gezonde mens als uitgangspunt wordt genomen.

Welke sollicitant is het meest geschikt voor een openstaande functie? Hoe zetten we een voorlichtingscampagne op om gezond gedrag te bevorderen? Welke maatregelen zorgen ervoor dat een woonwijk veiliger wordt ervaren? De opleiding Toegepaste Psychologie bereidt jou hier optimaal op voor.