Wo
Voltijd
36 maanden

Kun je een economische crisis voorspellen? Hoeveel priemgetallen zitten er in een bepaald interval? Hoe bereken je de limiet van een oneindige rij functiewaarden?

Wiskundigen houden van moeilijke vragen en modellen, onderbouwd met een theoretische basis. Door de eeuwen heen heeft de wiskunde een belangrijke bijdrage geleverd aan de technologische vooruitgang. Wiskunde is ook van groot belang voor het onderzoek naar belangrijke kwesties, zoals het klimaatprobleem.

Wiskunde op de universiteit is niet hetzelfde als de wiskunde die je op de middelbare school hebt geleerd. Natuurlijk zul je veel herkennen en verder verkennen, maar je ontdekt ook heel nieuwe gebieden, zoals algebra (getaltheorie), dynamische systemen (hoe voorspelbaar is het weer?) en systeemtheorie.

Sommige studenten kiezen voor wiskunde vanwege de veelzijdigheid van het vakgebied. Anderen willen wiskunde graag inzetten voor de samenleving, en gaan het onderzoek in. En sommige studenten vinden het gewoon erg leuk om met abstracte vraagstukken bezig te zijn.

Is dit de bachelor voor jou?

Wiskunde is je favoriete vak en je vindt het leuk om abstracte problemen op te lossen. Je bent gefascineerd door logica en redeneren, en bent intuïtief en volhardend. Wiskunde op universitair niveau is niet hetzelfde als wiskunde op de middelbare school. Je herkent sommige dingen van school, maar je ontdekt ook nieuwe gebieden, zoals algebra (getaltheorie en codering), dynamische systemen (hoe voorspelbaar is het weer?), statistisch redeneren en complexe analyse.

Wil je meer weten? Lees meer over de opleiding, vraag een brochure aan of stel je vraag aan student.