Wo
Voltijd
36 maanden

Avontuurlijk en sterk internationaal, maar vooral een wereldstudie: de aarde zelf is het middelpunt in de opleiding Applied Earth Sciences (Technische Aardwetenschappen). Vrijwel alles wat onder de grond te winnen is, weet een AES-ingenieur te vinden en te verwerken. In geen enkele andere studie vind je deze combinatie van techniek en geologie. Daar bovenop word je ook nog eens flink uitgedaagd op het gebied van wiskunde, scheikunde en natuurkunde.

Wat bestudeer je?

Bij Applied Earth Sciences (Technische Aardwetenschappen) bestudeer je de ondergrond en de atmosfeer van de aarde. Je leert wat er onder het aardoppervlak zit, en hoe we dat gebruiken om betere funderingen voor gebouwen en ondergrondse infrastructuur maken, en je krijgt inzicht in de werking van geothermische putten. Je ontdekt hoe energiebronnen en grondstoffen voor onze producten ontstaan, waar ze te vinden zijn en hoe we ze op een verstandige manier kunnen winnen om het landschap en het milieu zo min mogelijk aan te tasten.

In de praktijk:

Tijdens de opleiding gebruik je de modernste technologie om veranderingen in de ondergrond, op het aardoppervlak en in de atmosfeer te kunnen bekijken. Die informatie is belangrijk voor bijvoorbeeld het bestuderen van klimaatverandering en voor om de geschiktheid van een gebied voor nieuwbouw of voor een geothermische put vast te stellen.