Hbo
Voltijd
48 maanden

Wil jij serieuze maatschappelijke problemen oplossen zoals eenzaamheid onder jongeren, kinderen met overgewicht of het uitsterven van bijen? Op deze opleiding leer je samen met anderen innovatieve oplossingen te bedenken die écht werken.

Dit doe je niet door plannen te maken en er eindeloos over te vergaderen. Nee, je zit niet voor niets op een kunsthogeschool. Een ontwerper lost dingen op door te maken, te experimenteren en te verbeelden. Je brengt mensen bij elkaar en legt verbindingen tussen verschillende vakgebieden. Jij wordt een ontwerper van verandering.

Een ontwerper van verandering maakt innovatieve oplossingen. Dit kan van alles zijn. Je bedenkt bijvoorbeeld een interactieve installatie voor middelbare scholieren die ze kennis laat maken met de verschillende type relaties en wat ze zelf belangrijk vinden in een relatie. Of je creëert bewustzijn rondom privacy en data door op Utrecht Centraal verzamelde data af te drukken op tasjes. Hoe je dit doet? Je leest het interview van DCI studente Suzanne.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht