Hbo
Voltijd
48 maanden

‘Dit is een heel maatschappelijke studie met aspecten uit de kunstwereld. Het idee dat je mensen op een creatieve manier kan aanzetten tot gedragsverandering spreekt me erg aan.’ – Ids, HKU-student (lees het hele interview)

Wil jij serieuze maatschappelijke problemen oplossen? Als Innovation Designer leer je problemen bekijken vanuit verschillende perspectieven, zodat je samen met anderen innovatieve oplossingen bedenkt die écht werken. Door te maken, experimenteren en visualiseren leg je verbindingen tussen verschillende vakgebieden en breng jij de juiste mensen bij elkaar. Zo word jij een ontwerper van verandering. Bij Design for Change and Innovation ga je vanaf de eerste dag aan de slag met échte vraagstukken en échte projectpartners. Dat kan een bedrijf zijn, een ontwerpbureau, een ziekenhuis, een gemeente of een school. Zo leer jij meteen hoe het is om in de praktijk te ontwerpen.

Design for Change and Innovation in het kort

  • Voor creatieve pioniers die de wereld beter willen maken
  • Leer samen met anderen complexe maatschappelijke problemen oplossen
  • Ontwikkel jezelf als regisserend ontwerper en professional
  • Leer maken met technologie
  • Experimenteer in diverse HKU-werkplaatsen
  • Ga aan de slag met concrete vraagstukken uit de praktijk

Bij deze opleiding zijn er geen standaard examens. Je vaardigheden toetsen we namelijk in de praktijk. Aan de hand van je portfolio toon je aan dat je de kennis en vaardigheden hebt opgedaan om door te mogen naar een volgend blok.

Lees hier alles over Design for Change and Innovation