Hbo
Voltijd
48 maanden

Wil jij serieuze maatschappelijke problemen oplossen zoals eenzaamheid onder jongeren, overgewicht bij kinderen of het uitsterven van bijen? Bij ons leer je samen met anderen innovatieve oplossingen bedenken die écht werken.

Dit doe je niet door plannen te maken en er eindeloos over te vergaderen. Nee, je zit niet voor niets op een kunsthogeschool. Een ontwerper lost dingen op door te maken, te experimenteren en te verbeelden. Je brengt mensen bij elkaar en legt verbindingen tussen verschillende vakgebieden. Jij wordt een ontwerper van verandering.

Zolang je maatschappelijk betrokken bent, zit je hier op je plek

- Student Tip Lammers

Design and innovation in het kort:

  • Voor creatieve pioniers die de wereld een beetje beter willen maken
  • Leer hoe je als ontwerper samen met anderen complexe maatschappelijke problemen kunt oplossen
  • Ontwikkel jezelf als persoon, als ontwerper en als professional
  • Leer technologie creatief toe te passen tijdens je ontwerpproces en voor je oplossing
  • Experimenteer in diverse HKU-werkplaatsen en ga aan de slag met concrete vraagstukken uit de praktijk.

Bij DCI kan ik mijn creativiteit goed combineren met mijn fascinatie voor onderzoek

– Alumni Felice Pekelder

Waarom juist bij HKU?

HKU is een kunstacademie. Dat betekent dat je studeert in een creatieve en kunstzinnige omgeving. Je hebt toegang tot alle werkplaatsen waar je met de meest uiteenlopende technieken en materialen aan de slag kan. Hout, keramiek, 3d printen en nog veel meer.

Bij HKU vinden we het belangrijk dat je leert hoe je kunst en creativiteit toe kunt passen. Daarom ga je vanaf de eerste dag al aan de slag met échte vraagstukken en échte projectpartners. Dat kan een bedrijf zijn, een ontwerpbureau, een ziekenhuis, een gemeente of een school. Bekijk hier een video over een typisch DCI project.

Bij onze opleiding zijn er geen standaard examens. Je vaardigheden toetsen we namelijk in de praktijk. Aan de hand van je portfolio toon je aan dat je de kennis en vaardigheden hebt opgedaan om door te mogen naar een volgend blok.

Lees hier alles over Design for Change and Innovation