Tijdens mijn gap-year had ik voor mezelf besloten om naar Groningen te gaan. Uit mijn omgeving gingen de meeste naar Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Ik was van mening dat Groningen de juiste stad was voor mij was. Ondanks dat de meeste van mijn vrienden niet naar Groningen gingen zaten er toch wel wat bekende van mij in Groningen.

Veel van hen waren lid geworden van Vindicat. Ik was dus eigenlijk een beetje bevooroordeeld in positieve zin over Vindicat. Ik wist in ieder geval zeker dat ik lid wilde worden van een van de studentenverenigingen en na een kijkje bij verschillende verenigingen tijdens de KEIweek, besloot ik dat het Vindicat werd.

Na de introductietijd werd ik gevraag op een Vindicat-huis (dat is een huis waar alleen maar mensen wonen die lid van Vindicat zijn) en heb ik mijn jaarclub (een groep van 15 jongens waar je veel mee optrekt tijdens je studententijd) gevormd. Ik voelde me al snel thuis in Groningen en bij Vindicat.

Ik dacht dat ik veel tijd zou kwijt zijn met Vindicat, maar dat viel enorm mee. Je kan gewoon zelf bepalen wanneer je naar Vindicat gaat en hoeveel tijd je er in steekt. Ik werd via Vindicat lid van de Hockey en verschillende andere verenigingen, zoals de reisvereniging "Playa", waarvan ik nu het bestuur doe en dus elk jaar een leuke reis voor alle mensen die mee willen regel!

Ik zit inmiddels al weer drie jaar in de stad en heb nog geen moment spijt gehad dat ik naar Groningen ben gegaan of lid ben geworden van Vindicat. Ik heb nog nooit in korte tijd zoveel nieuwe vrienden ontmoet, als ik heb gedaan sinds ik bij Vindicat lid ben geworden. Ook heb ik snel ontdekt dat er enorme mogelijkheden zijn op Vindicat om jezelf op, wat voor een gebied dan ook, te ontplooien. Ik kan niet anders zeggen dat ik het super naar mijn zin heb en dat Vindicat daar voor een groot deel verantwoordelijk voor is. Alle vooroordelen die je hoort voordat je lid wordt, worden binnen een half jaar ontkracht en dat kan je alleen maar weten als je lid bent!