Vindicat kent veel jaarlijks terugkerende evenementen

Vindicat staat in Groningen bekend om zijn grote feesten en vele evenementen op sportief, cultureel en creatief vlak.
Het oudste en ver uit het meest bekende feest is de driedaagse "Kermesse d'Hiver", dat winterkermis betekent. Het feest vindt elk jaar in november plaats en kent een aantal vaste tradities. Zo wordt het hele pand omgebouwd tot het niet meer te herkennen valt en staat het van binnen en buiten volledig in het teken van een thema. Een paar weken voor het feest, maken de organisatoren het thema bekend, waarop alle leden zo veel mogelijk hun best doen om een outfit te maken die aansluit op dit thema.

Naast de grote thema-feesten, wordt er elk jaar een Culturele Subdriedaagse georganiseerd. Drie dagen lang kunnen alle leden deelnemen aan activiteiten op cultureel vlak. Tijdens deze dagen zijn er onder andere lezingen, debatten en schitteren meerdere leden op het podium met "Talent van Eigen Bodem". Lachen is het dan ook met de "Cartoons", de cabaretgroep die elk jaar tijdens de Culturele Subdriedaagse hun nieuwe show opvoert en sinds 2 jaar landelijk steeds grotere bekendheid geniet.

Met de Landenweek staat de vereniging in het thema van een specifiek land. Eten, drinken, muziek en activiteiten worden helemaal aangepast zodat iedereen zich in het land zelf waant.

Ook wordt er elk jaar een musical georganiseerd: alle leden kunnen auditie doen om een goed stuk op de planken te krijgen, dat voor het gala opgevoerd wordt.

Vindilympics en andere activiteiten

Aan het einde van het jaar, tegen de zomervakantie wordt er een groot sporttoernooi georganiseerd op de Grote Markt: de Vindilympics. Iedereen kan dan in groepsverband strijden om de eer door de verschillende sporten die te beoefenen zijn.

Dit is slechts een greep uit de vele evenementen die Vindicat rijk is.
Uiteraard zijn er ook verschillende subverenigingen die van alles organiseren. De sportverenigingen (bijvoorbeeld voetbal, tennis, hockey, roeien, waterskien, zeilen, golven, rugbyen…) organiseren sporttoernooien, de reisvereniging "Playa" organiseert jaarlijks een reis, waar elk lid zich voor in kan schrijven en de faculteitsverenigingen organiseren onder andere bedrijvendagen en een reis.

Voor wie barst van creatief talent, kan zich storten op het ontwerpen van boekjes en posters die gemaakt worden om de evenementen aan te kondigen. Ook kan je je ei kwijt met het schrijven voor het blad, de Gollem, die naar alle leden gaat. Is dit niet genoeg? Dan is er nog de uitdaging van het maken van de almanak: een boekwerk vol leuke weetjes, prachtige verhalen en foto's van het afgelopen jaar.

Voor de muzikale talenten onder ons, zijn er ook genoeg mogelijkheden. Je kunt spelen of zingen in de "VAP Vibrations", een band die een groot repertoire aan covers en eigen nummers speelt. Ook treedt de ÄMF Jazzband"geregeld op, met steengoede jazzmuziek.