Ingeborg, eerstejaars Laurentius

Het is eindelijk zover, je studentenleven breekt aan! Zoals jullie allemaal hoogst waarschijnlijk wel hebben opgevangen: Het is de mooiste tijd van je leven! Natuurlijk is het nu nog spannend, vaak ver weg van je ouderlijk huis, je oude vrienden, je familie en aan de start van de Eurekaweek met teveel studenten om op te noemen. Maar je zult 100% zeker gaan genieten van deze tijd, laat daarom een studentenvereniging ook niet ontbreken! Als 18-jarig meisje met een levenservaring van 0 punt 0 kwam ik dan ook met knikkende knieën naar de grote start van de Eurekaweek. Maar het was een geweldige week! Ik sliep in een verenigingshuis, waardoor je ten eerste een centrale slaapplek hebt en je gelijk mensen leert kennen. Dit raad ik iedereen dan ook ten zeerste aan!

Zoveel mensen heb ik tijdens deze week ontmoet, vriendschappen gelegd en mooie feestjes meegepakt. Door de fijne sfeer, de leuke mensen en de mooiste feestjes heb ik me uiteindelijk ingeschreven bij Laurentius. De beste keuze die je kunt maken in je eerste jaar! Na een paar weken had ik al een prachtige jaarclub met stuk voor stuk geweldige meiden. In één klap heb je er een hele groep vriendinnen bij. Clubeten op dinsdagavond, dansen op donderdagavond en vergeet het studeren niet. Want ja studeren doen we natuurlijk ook!

De harde knip wordt volgend jaar ingevoerd, maar wees niet bang om toch lid te worden! Je zou een geweldige tijd mislopen en je hebt sowieso tijd genoeg over om te studeren! Vooral met je clubgenoten of huisgenoten samen studeren is goed voor je motivatie en mocht het niet goed gaan met je studie, heb je altijd support en ondersteuning. Er is altijd wel iemand met dezelfde studie mocht je tips nodig hebben! Daarnaast zijn er ook studie mentoren vanuit Laurentius die je helpen bij de voortgang van je studie in het eerste jaar!

Kom dus vooral keihard party’en bij Laurentius tijdens de Eurekaweek, maak een babbeltje met de leden, drink een biertje, geniet en schrijf je in!

Zie je op het terras!

Bas, eerstejaars Laurentius

'Een studentenleven in Rotterdam', dat begint in de Eurekaweek. In die week proef je alvast het studentenleven in Rotterdam: de feesten, de universiteit en natuurlijk de verenigingen. Na een week de sfeer geproefd te hebben bij de verschillende verenigingen was het voor mij meteen duidelijk; 'Ik wil lid worden bij de gezelligste vereniging met zowel mannen als vrouwen, Laurentius!'

Na de Kennismakingstijd waarin je veel tradities en andere mooie dingen van de vereniging leert kennen, begin je op de traditionele dinsdagen en feest donderdagen met het vormen van een ongemengde jaarclub. Samen met hen bouw je in een korte periode door veel gezamenlijke activiteiten te doen een hechte vriendenclub op.

Met alle je nieuwe vrienden die je maakt tijdens je tijd bij Laurentius beleef je prachtige dingen zoals borrels, gala's, feesten en Laurenskius. Jaarlijks vindt er een verenigingsgala plaats waar vele jaarclubs van jongere jaren maar ook zeker ouderejaars aanwezig zijn. Op deze avond wordt er chique gedineerd en zal er aansluitend worden gefeest op een spetterende locatie in Rotterdam. Ook wordt er elk jaar een Laurentius skireis georganiseerd. In deze week kun je helemaal uit je dak gaan met je jaargenoten en ouderejaars in een fantastisch skioord. Door het gehele jaar heen worden er nog grote feesten georganiseerd waar iedereen altijd welkom is!

Naast de jaarclubs is Laurentius ook vele disputen rijk. Disputen zijn verticale verbanden waar je individueel bij gaat aan het begin van je tweede jaar. Door een dispuut leer je ook steeds meer ouderejaars kennen waar je tijdens en ook na je studententijd veel aan zult hebben. Ook is er op Laurentius de mogelijk om jezelf te ontwikkelen buiten je studie om, dit niet alleen op het communicatieve vlak, maar ook door het doen van één van de vele commissies.

Buiten de muren van de sociëteit worden genoeg dingen georganiseerd. Samen met je clubgenoten, jaargenoten en anderen ga je sporten, stappen, studeren en andere leuke dingen doen. Ondanks alle activiteiten bij Laurentius kan ik dit prima combineren met mijn studie. Kortom, een super invulling van je studententijd. Dit was voor mij dan ook de belangrijkste reden om lid te worden bij Laurentius!

Wil je volgend jaar net als ik kunnen zeggen dat je een topjaar hebt gehad, kom dan langs in de Eurekaweek en schrijf je in!

Tot in de Eurekaweek!