Altijd wat te doen!

Laurentius verveelt nooit! Het hele jaar door worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de hele vereniging.

Zo heb je in augustus altijd dé week van het jaar: De Eurekaweek! Deze week is bedoeld voor alle aankomende eerstejaars en tweedejaars studenten. Tijdens de Eurekaweek is er de mogelijkheid om de weg op de universiteit en de hogeschool te leren kennen, de binnenstad van Rotterdam, maar vooral het studentenleven van Rotterdam!

Bij Laurentius kun je tijdens de eurekaweek overdag heerlijk genieten van de zon op ons lounge terras en s ‘avonds van alle artiesten die bij ons komen optreden in het pand!

Maar ook Goudkoorts wanneer de verjaardag van de vereniging wordt gevierd is altijd een week vol met leuke feesten en activiteiten zoals een rally, frühshoppen en dé Killergame. Deze feesten behoren voor de leden tot de leukste feesten van het jaar waarbij er ook altijd leuke artiesten komen optreden!

Verder heb je nog het jaarlijkse Gala, de culturele week, verschillende open feesten en een jaarlijks terugkomende skireis! Tijdens de skireis in februari kunnen alle Laurentianen met en zonder ski/snowboard ervaring mee en genieten van de pistes, het weer en natuurlijk het après skiën! Laurentius maakt bovendien deel uit van het AHC. Het Aller heiligen Convent. Hier zitten nog 8 andere verenigingen bij aangesloten. Bij elke AHC vereniging mag jij, als lid van Laurentius, naar binnen!

  • Rotterdam: R.S.V. Sanctus Laurentius
  • Amsterdam: L.A.N.X.
  • Utrecht: C.S. Veritas
  • Leiden: A.L.S.V. Quintus
  • Delft: K.S.V. Sanctus Virgillius
  • Groningen: R.K.S.V. Albertus Magnus
  • Tilburg: T.S.C. St. Olof
  • Nijmegen: Carolus Magnus
  • Wageningen: K.S.V. St. Franciscus

Samen met deze verenigingen wordt ieder jaar het MAFF feest georganiseerd. Dit is voor alle eerstejaars van de AHC verenigingen en is altijd fantastisch! Onze grote trots is en zal het altijd blijven is het AHC songfestival! Hier zijn Guus Meeuwis en I.O.S mee bekend geworden. Elke vereniging laat zijn huisband een lied zingen en een jury beslist uiteindelijk over de winnaar. Het AHC Songfestival is een podium voor nieuw talent en altijd een grandioos feest! Door het hele jaar door kan je natuurlijk altijd gezellig met je club een uitstapje maken naar een van de verenigingen.

Lustrum

Elke vijf jaar vieren wij ons lustrum. Binnenkort staat het 20e lustrum op het programma. Laurentius viert dan haar 100e verjaardag en wat wij hier dan gaan meemaken is onbeschrijfelijk. De vetste feesten, grootste artiesten en meest spetterende activiteiten zullen worden georganiseerd. Het enige wat wij zeggen is: Be there!

Drie jaar geleden hebben wij ons 19e lustrum gevierd omdat de vereniging 95 jaar bestond! Dit werd een heel jaar gevierd met als hoogtepunt twee weken in mei waar we op een externe locatie vijf feesten hebben gehad en vele andere fantastische dagactiviteiten. Zoals een dag naar Disneyland Parijs, een dagje strand en elke dag genieten van het heerlijke weer op het water waar een terras was aangelegd.

Sporten via Laurentius

Laurentius heeft twee voetbalteams, meerdere hockeyteams, verschillende fietsclubjes en nog veel meer mogelijkheden om actief te blijven sporten. Doordat je lid wordt bij Laurentius kan je natuurlijk aangeven dat je in een bepaald team wilt. Maar het kan ook zomaar zijn dat je tijdens de Eurekaweek al met onze leden in contact komt en zodoende de kans krijgt bij een voetbal of hockeyteam te komen. Het voordeel aan zo’n Laurentius team is dat iedereen elkaar begrijpt dus ook het moment dat je druk bezig bent met je studie en een training of wedstrijd een keer echt niet kan meespelen. Doordat er begrip is voor ieders situatie blijft het sporten iets wat leuk is en niet iets wat moet!

De grootste activiteiten die Laurentius kent nog even op een rij

Eurekaweek
De hele week staat in het teken van kennismaken met de stad Rotterdam, de universiteit of hogescholen en het studentenleven. Als grootste en tevens gemengde studentenvereniging van Rotterdam, is Laurentius dan ook groots aanwezig! Door de gehele week verzorgt Laurentius aansluitend aan het programma van de universiteit leuke activiteiten en met 's avonds spetterende optredens van bekende DJ's en artiesten. Ons pand is de gehele week open en tevens hebben wij een terras, waar heel de dag genoeg leden rondlopen, die jou meer kunnen vertellen over Laurentius en het studentenleven. Kortom een week die je niet mag missen!

Laurenskius
Tijdens deze week ga je een week lang skiën/snowboarden, après-skiën en feesten met ongeveer 100 andere leden van de vereniging. Dus een fantastisch feest op de pistes! Vorige jaren is het ook voorgekomen dat je met studenten van een andere AHC-vereniging naar een skioord gaat. Dus ben je een echte ski/snowboard fan en houd je van de après-ski sfeer, dan is dit echt iets voor jou!

Verenigingsdiës
Tijdens deze week vieren wij de verjaardag van de vereniging. Er vinden verschillende activiteiten plaats, zoals een dag door Nederland racen of lasergamen in het eigen pand. Maar vooral staat de week in het teken van Goudkoorts! Dit zijn 3 grote open feesten met vette DJ's en artiesten. Veel scholieren, externen en AHC-verenigingen komen dan langs om een leuk feestje mee te pakken!

Culturele Week
In deze week worden er verschillende culturele activiteiten georganiseerd, o.a. het Jazz festival op een externe locatie en een Poepchique dag. Vorig jaar stond de Thalia Lounge tot de nok toe aan gevuld waar het Jazz festival gehouden werd. In totaal stonden er 750 studenten los te gaan op o.a. Hans Dulfer, een bekende jazzartiest. Het was een onvergetelijke avond. Dit jaar zal dit feest plaatsvinden in club WATT. Ook wordt er elk jaar een toneelvoorstelling gegeven. De toneelgezelschap Theatrael waar leden van Laurentius in zitten staan twee avonden achter elkaar een spetterend toneelstuk op te dragen. Daarnaast vindt ook de Poepchique dag plaats. Tijdens deze dag nemen de Laurentianen een kijkje in de wereld van kaviaar, champagne en wordt er gewed op paarden. Voor de culturele fanaten en muzikale fans is dit dus zeker een hele mooie week!

Verenigingsgala
Elk jaar wordt er ook een gala georganiseerd voor de hele vereniging! Op deze avond ga je eerst gezellig eten met je club en dates en vervolgens ga je op een exclusieve locatie feesten in je gala-outfit!