Vrijblijvende sfeer

De Rotterdamse Studentenvereniging R.S.V. Sanctus Laurentius is bijna 100 jaar geleden opgericht op 7 december 1914 en heeft op dit moment rond de 1000 leden. Wij zijn de grootste gemengde vereniging van Rotterdam, bij ons kunnen zowel jongens als meisjes lid worden. Het gemengde karakter zorgt voor gezelligheid, openheid en diversiteit! Laurentius is een vereniging die een gezonde mix heeft van tradities en vernieuwing. Maandag, dinsdag en woensdag zijn de traditionele avonden waar gezellig wordt geborreld en op donderdag feesten wij in onze eigen discotheek. Kenmerkend voor Laurentius is het open karakter van de vereniging. Iedereen is gelijk en iedereen is welkom!

Als lid van Laurentius leer je in één klap enorm veel nieuwe mensen kennen. In het begin van je eerste jaar vorm je een jaarclub welke bestaat uit 10-15 personen. De jaarclubs zijn ongemengd. Samen met deze vrienden leg je de basis voor je verdere (studenten)leven. Met hen ga je samen feesten af, op vakantie, natuurlijk samen studeren in de universiteitsbibliotheek(UB) en naar college. In je jaarclub zullen vrienden zitten van verschillende studies. Het leuke hiervan is dat je elkaar kunt helpen met studeren door vanuit een andere hoek naar de theorie te kijken. Binnen een hele korte tijd worden jullie beste vrienden! Deze vriendschap blijft voor de rest van je leven, de meeste oud leden van Laurentius spreken na jaren nog op regelmatige basis af met hun jaarclub. Het mooiste vinden de Oud leden om elke 5 jaar op lustrumreis te gaan. Bij Laurentius maak je dus vrienden voor het leven!

Alles kan en niets moet binnen Laurentius. Dat betekent dat naast vriendschappen in een nieuwe stad Laurentius voor elk lid anders is. Sommige leden komen voornamelijk naar de open feesten met fantastische artiesten, anderen komen vooral op de maandagen en dinsdagen. Of wil je alleen de voetjes van de vloer doen op de donderdag? Dan kan allemaal!

Laurentius is meer dan vriendschappen en feestjes meemaken. Er zijn volop mogelijkheden om actief te worden in een commissie. Hier leer je vaardigheden en doe je inzichten op welke niet uit een boek te leren zijn! Dit weten werkgevers en bedrijven ook en zien graag dat je deze vaardigheden hebt opgedaan. Dit in combinatie met uiteraard goede studiecijfers maakt een actief lid gewilder bij bedrijven. Commissies kunnen vanaf 1 middag per week tot aan een fulltime jaar; de vereniging besturen.

In je tweede jaar is er de mogelijkheid om bij een dispuut te gaan. Er zijn op dit moment 8 heren en 7 damesdisputen. Hier ga je individueel bij en zo leer je nog meer ouderejaars kennen. Een dispuut is een groep vrienden uit verschillende jaren die leuke activiteiten onderneemt, bijvoorbeeld een skireis, cocktail shaken, paintballen, samen sporten en natuurlijk ook leuke borrels organiseren. Gemiddeld gaat een dispuut ook één keer per maand met elkaar eten. Dit gebeurt vaak in ons eigen restaurant. Hier worden elke dinsdag en donderdag de lekkerste gerechten gemaakt door onze eigen kokkin Karin. Je kunt hier met je club/dispuut of huis eten door voorafgaand te reserveren. Een hapje eten kost nog geen €5 euro. Het is dus een vorkje mee prikken voor een prikkie!

Door en voor leden

Binnen Laurentius wordt alles georganiseerd door leden. Deze leden doen dit op hun manier weer voor leden. Hierbij is sprake van een cirkelende roulatie. Als lid kan je, je voor vele verschillende commissies inzetten. Om een gala te organiseren, in een bestuursfunctie, bij een grootse feestweek zoals Goudkoorts of bij een sportieve activiteit. Deelnemen aan een commissie, wanneer jou dit leuk lijkt, kan aansluiten bij je studie of interesse. Verder kent Laurentius haar eigen toneelgroep en een eigen huis studentenband genaamd 010. Zeker is dat Laurentius jou veel te bieden heeft, jouw talent komt ten alle tijden zeker van pas!

Naast alle plezier die je beleeft wanneer je lid wordt bij Laurentius heeft de vereniging ook haar serieuze kanten. Zo is er genoeg ruimte voor studie, sport en persoonlijke ontwikkeling. Als jij kiest voor Rotterdam als studentenstad, maak dan tijdens de Eurekaweek kennis met meerdere studentenverenigingen die de stad rijk is. Pik ook zeker een van de avonden mee op Laurentius, waar elke avond een feest wordt gegeven met een knallende line-up. Tijdens deze avonden kun je iedereen op Laurentius aanspreken wanneer je geïnteresseerd bent in lidmaatschap. Daarnaast hebben we in de Eurekaweek een gezellig, zonnig terras voor onze sociëteit waar je altijd langs kan kohmen. Hier lopen namelijk genoeg leden rond die gezellig met jou een praatje kunnen maken en jou meer kunnen vertellen over Laurentius.

Kom langs op de MOST WANTED vereniging van Rotterdam!