Zonne van der Schoor Toen ik tijdens de KEI-week van 2014 lid werd van Cleopatra nam ik mezelf voor dat ik niet zo actief wilde worden en dat mijn studie voorging. De realiteit is echter anders gegaan, ik vind het zo leuk op Cleopatra dat ik veel op het pand te vinden ben en meerdere commissies gedaan heb. Doordat ik zo actief ben heb ik veel mensen leren kennen en leuke ervaringen opgedaan. Ik heb vrienden voor het leven gemaakt en meegewerkt aan mooie evenementen, zoals de KEI week en de introductieperiode voor nieuwe leden.
Naast dat het allemaal leuk is om lid te zijn, is het ook nog eens heel nuttig om actief te zijn bij een studentenvereniging. Van al die commissies en verschillende mensen, leer je namelijk ook nog eens heel veel! Wat ik bijvoorbeeld geleerd heb is om beter te organiseren, samen te werken en mijn sterke en zwakke punten te kennen. Het is dus leuk én leerzaam, een win-win situatie lijkt me! Oh, en die studie gaat ook nog hartstikke goed, ik studeer nominaal en in mijn ervaring is studeren en een studentenvereniging dus ook prima met elkaar te combineren. Cleopatra heeft mijn studententijd in ieder geval heel erg verrijkt. Ik raad het iedereen aan! Lijkt het jou ook wat? Kom dan langs tijdens de KEI-week!

Arno Rutte Je studententijd is een unieke tijd in je leven. Het is de tijd waarin je als mens tot wasdom komt. De inhoud van je studie speelt daarin uiteraard een cruciale rol. Toch is dat niet het enige dat telt. Naast de studie was het lidmaatschap van mijn studentenvereniging Cleopatra van enorm belang voor mijn ontwikkeling tot de persoon die ik nu ben. Daar leerde ik mensen van allerhande pluimage kennen. Daar sloot ik vriendschappen die ik koester tot op de dag van vandaag. Daar leerde ik hoe je uit een enorme diversiteit van ideeën en zienswijzen in gezamenlijkheid prachtige nieuwe dingen tot stand kunt brengen, variërend van feesten, introductieweken, kampen tot complete musicals. Daar leerde ik hoe je het perfecte biertje tapt. Daar leerde ik verantwoordelijkheid nemen en leiding geven, in goede en in slechte tijden. Daar leerde ik wat er komt kijken als je een nieuwe sociëteit moet kopen, inrichten en exploitabel moet maken. Daar leerde ik onderhandelen over ingewikkelde contracten. Daar leerde ik spreken in het openbaar en debatteren. Daar leerde ik mijn vrouw kennen. Mijn oproep aan iedere student: pak je kansen en word lid van een studentenvereniging! Het maakt je meer mens!