Cleopatra (kortweg: Cleo) is een algemene studentenvereniging met zo'n 270 leden. We hebben een eigen historisch verenigingspand in het centrum van de stad. Cleo is een kleine, gezellige vereniging met een ontspannen en open sfeer. Met onze twee barren hebben wij ruimte voor alle soorten mensen, en net zo veel activiteiten. Onze benedenbar is ten minste twee keer per week open voor een (thema) feestje, en boven kan je vijf dagen in de week terecht voor een spel, een drankje of een drankspelletje. Ook kan je op Cleo drie keer per week mee-eten voor slechts €3,50.

Cleo is 100% ontgroeningsvrij, en je bent na je inschrijving direct volwaardig lid. Dit houdt in dat je ook meteen achter de bar mag staan, mag koken en commissies kunt doen, maar dit is allemaal niet verplicht! Zo blijft Cleo altijd goed te combineren met je studie.

Cleo is anders dan de meeste studentenverenigingen. Doordat wij geen ontgroening hebben, open en vrijblijvend zijn, is er een interessante samenleving binnen de vereniging ontstaan, waar brallerige bierballen samengaan met headbangende metalheads en hoepelende hippies. Zoals bij elke multifocale samenleving gaat dit niet zonder strijd, maar maakt dit Cleo wat zij is — interessant, warm, uitdagend en, bovenal, erg verwelkomend. Cleo is divers en heeft een erg eigen en authentieke sfeer die je niet snel ergens anders zal vinden.

Cleo is misschien wel ontgroeningsvrij, toch proberen wij op een leuke, vrijblijvende manier nieuwe leden te betrekken bij de vereniging. Zo hebben we een integratieperiode. De eerste vier weken van je lidmaatschap worden er wekelijks twee activiteiten georganiseerd waarin je bekend wordt met de vereniging en de verschillende organen en structuren binnen de vereniging. Je bent niet verplicht om tijdens deze dagen aanwezig te zijn, maar het is wel aan te raden omdat het een leuke en laagdrempelige manier is om bekend te worden met de vereniging en haar leden. Bovendien is het ook nog eens heel erg gezellig.

Na de integratieperiode kom je terecht in een stam. Deze bestaat uit een aantal leden die tegelijk met jou lid zijn geworden en drie of vier oudere leden. Samen spreek je één keer in de week af om samen te eten, te borrelen en vervolgens leuk een feestje te vieren op Cleo. Natuurlijk kan je per avond zelf bepalen of je er wel of geen tijd voor hebt.

Naast stammen kent Cleo ook boten. Een boot bestaat uit een groep leden uit verschillende jaargangen en oud-leden die goed met elkaar kan opschieten. Het is een soort hechte vriendengroep die samen eet, drinkt, op vakantie gaat en andere leuke activiteiten organiseert. Elke boot moet jaarlijks een activiteit voor de hele vereniging organiseren, hetgeen meestal neerkomt op een fantastisch Cleopatraans feest.