Je eerstejaar in een notendop

Mocht je lid worden bij S.S.R.-Rotterdam dan ziet je eerste jaar er als volgt uit:

Allereerst loop je de introductieperiode waarna je direct kennis maakt met alle disputen. In een periode van een aantal weken leer jij alle disputen kennen en leren zij ook jou kennen. Doormiddel van borrels en activiteiten leer je het karakter van het dispuut kennen en de leden van alle disputen. Na deze periode zul je terecht komen bij een van je favoriete disputen. Met dit dispuut sta je vanaf dan elke woensdag in de bar. Tijdens de introductieperiode en de eerste maanden leer je ondertussen alle jaargenoten goed kennen. Er worden langzaam groepjes gevormd met jaargenoten waar jij je het beste bij voelt. Rond december worden de jaarclubs hierdoor makkelijk gevormd. Je jaarclub is je vriendengroep waar je tijdens, maar ook na je studententijd nog veel plezier mee zult hebben.

Om direct in je eerste jaar kennis te maken met onze zusterverenigingen organiseert het ICV (InterCityVerbond) een eerstejaarsfeest op een van de verenigingen.

Uiteraard willen je ouders ook graag weten waar jij veel tijd in steekt en waar jij allerlei mooie avonden beleeft en nieuwe vrienden hebt gemaakt. Daarom organiseert het eerstejaarscollege rond maart de ouderdag. Tijdens deze dag leren je ouders de vereniging een beetje kennen en kun jij ze voorstellen aan je nieuwe dispuuts- en clubgenoten.

Activiteiten gedurende het jaar

Aangezien S.S.R.-R. veel verschillende commissies heeft betekent dat er gedurende een verenigingsjaar veel verschillende activiteiten worden georganiseerd. Een kleine greep waar uit een verenigingsjaar bij S.S.R.-R. bestaat vertelt het volgende. Wintersport met 150 man, Bont&Blauw feesten, viering van de vereniging in de vorm van een Dies Natalis week met o.a. lasergamen in het pand, gala, sporttoernooi, mannen- & vrouwendag en nog veel meer moois. Verder treedt de S.S.R.-R. band geregeld op, is er een jaarlijkse toneelvoorstelling voor en door de leden, worden debatten georganiseerd en zetten leden zich in voor de maatschappij in de vorm van vrijwilligerswerk. Maar ook verschijnt zes keer in het jaar ons verenigingsblad en wordt elk jaar het verenigingsjaar samengevat in een prachtige almanak. Dit en nog heel veel meer wordt elk jaar neergezet, elk jaar weer net iets anders, onder een ander thema, invulling of welke manier die commissie maar net wil dat het wordt neergezet. Daarnaast organiseren disputen ook veel voor hun leden zoals een zeilweekend, weekendje weg, avondje stappen, feesten, lustrumvakanties en ga zo maar door.