Rotterdamsche Studenten Sociëteit 'Koinoonia'

Onze sociëteit, genaamd Koinoonia, ligt in het hart van de stad en is daarmee vanuit alle delen van Rotterdam goed te bereiken. De sociëteit bevindt zich aan de Mauritsweg, slechts een paar minuten lopen van zowel Centraal Station als metrostation Eendrachtsplein.

Het pand telt vier verdiepingen, met tal van eigen ruimtes en verhalen. Zo vind je op de eerste verdieping direct al de Feestzaal. Hier worden alle (open)feesten georganiseerd en staat een professionele DJ set die voor heerlijke tunes zorgt tot in de vroege ochtend. Pal daarboven bevind zich de Bar, waar het verenigingsleven zich voor het grootste deel afspeelt. Op maandag borrelen de jaarclubs hier en op woensdag de verschillende disputen. Tijdens een baravond kom je in aanraking met de vele tradities die S.S.R.-Rotterdam rijk is en merk je al snel genoeg op welke manier het borrelen bij een studentenvereniging verschilt van dat bij een normale kroeg.

Op de derde verdieping vind je vervolgens de bestuursafdeling met de Bestuurskamer en verschillende commissiekamers en de rookruimte. De laatste trap omhoog brengt ons op de vierde verdieping waar zich een complete Lounge, ingericht met pool-tafel en eigen bar, bevindt. Hier worden speciale borrels gehouden van disputen of andere organen binnen S.S.R. zoals de heren- en damessociëteit, waarbij sigaren voor de heren en cocktails voor de dames eerder regel dan uitzondering zijn.

Studentenhuisvesting

Verder hebben onze leden natuurlijk ook huisvesting nodig. Vaak wonen ze samen met andere leden van onze vereniging in één van de vele verenigingshuizen. Met ruim vijftig huizen is er voor nieuwe leden al heel snel een plekje vrij en kun je vaak voor een lage prijs op een mooie plek wonen. Veel van deze huizen staan in het centrum, dicht bij onze sociëteit, maar er zijn ook huizen in Kralingen dichtbij de universiteit. S.S.R.-R. heeft zowel gemende huizen als huizen waar alleen jongens of meiden in wonen.

Ben je benieuwd hoe het is om in een echt studentenhuis te wonen? Meld je dan aan op www.rotterdameurekaweek.nl om tijdens de Eurekaweek in één van onze huizen te slapen!