S.S.R.-Rotterdam: diversiteit, hecht, traditioneel en actief

Opgericht op 28 januari 1918 behoort S.S.R.-Rotterdam tot één van de oudste en, met haar 850 leden, ook tot één van de grootste gemengde verenigingen van Rotterdam. In hartje centrum aan de Mauritsweg staat sociëteit 'Koinoonia', een statig herenhuis uit 1872 waar onze leden elke maandag en woensdag staan te borrelen met respectievelijk hun jaarclub en dispuut. Uiteraard vindt er gedurende het jaar veel meer plaats op onze sociëteit zoals feesten, debatten, cultuur- en filmavonden en commissievergaderingen.

Het kenmerkende aan S.S.R.-R. is de diversiteit aan mensen, onze unieke disputenstructuur en de ongedwongen sfeer. In combinatie met oude tradities, de actieve houding van de leden en de hechtheid van de vereniging en de leden onderling maakt S.S.R.-R. een vereniging waar nauwelijks anonimiteit heerst.

Disputen en jaarclubs
Door onze unieke dispuutstructuur, waarbij elke eerstejaars in een dispuut terecht komt, wordt iedereen direct opgenomen in de vereniging. Een dispuut is een verticaal verband, gemengd of ongemengd, waarbij meerdere mensen uit verschillende jaren zijn aangesloten. Ieder dispuut heeft zijn of haar eigen karakter en daarmee bieden wij een grote verscheidenheid aan hetgeen wat jij in je studententijd zoekt!

Naast deze disputen kennen we bij S.S.R.-R. ook jaarclubs die op hun eigen manier op de jaarclubavond de sfeer bepalen. De jaarclubs worden halverwege het eerste jaar gevormd, zijn ongemengd en bestaan uit 10 tot 15 eerstejaars. De mensen uit je jaarclub worden vaak je vrienden voor het leven, samen met je jaarclub maak je namelijk bijna alles mee gedurende je studententijd en de vele jaren daarna. Van maandagavonden tot weekenden weg, van avonden stappen tot samen studeren op de universiteit, van samen wintersporten tot het vieren van het vijfde lustrum.

Commissies

Uiteraard biedt S.S.R.-R. ook tal van commissies aan waarin je niet alleen leuke dingen doet, maar ook leert hoe je evenementen neerzet, mensen mobiliseert en met grote bedragen geld moet omgaan. Je ontplooit jezelf dus op zakelijk, organisatorisch en sociaal vlak zeer sterk en dat is niet alleen maar handig voor je CV.

Studie en vereniging
Het moge duidelijk zijn dat je in de eerste plaats komt om te studeren. Echter, een studentenvereniging past perfect in je studententijd om naast je studie te combineren. Daarnaast is er vanuit onze vereniging ook begeleiding voor de eerstejaars op studiegebied, het is voor ons als vereniging immers ook belangrijk dat leden hun studie halen. Naast het feit dat er begeleiding is, heeft een vereniging ook als voordeel dat er jaren kennis is voor bijna elke studie. Zo kun je bij ouderejaars leden terecht voor oude tentamens, boeken, samenvattingen en gewoon vragen over je studie en dat is waardevolle informatie die je niet snel vindt bij de andere mensen in de collegebanken. Naast je studie is het natuurlijk ook heerlijk om even te sporten en dat kan bij S.S.R.-R., onze leden zijn actief in verschillende takken van sport zoals tennis, voetbal en hockey.