Pien van Streun, tweedejaars

  • Naam: Pien van Streun
  • Leeftijd: 19 jaar
  • Studie: Levensmiddelentechnologie

Eind zesde klas zag ik het allemaal maar sceptisch in; al mijn vriendinnen gingen naar grote studentensteden als Utrecht, Amsterdam, Delft noem maar op. En dan had je mij, ik vertrok als enige naar een minder bekende stad: Wageningen. Ik stelde me er maar alvast op in dat er niets te beleven was. Gelukkig bleek in de AID niets minder waar: toen kreeg ik al een voorproefje van hoe leuk ik het de jaren erna nog zou hebben. Bij Ceres voelde ik meteen al aan dat dit de plek was waar studenten er helemaal voor gaan om een fantastische tijd te hebben samen, ook al wonen we allemaal niet in de grootste studentenstad.

Nu mag ik Wageningen echt mijn tweede (en misschien ondertussen zelfs eerste) thuis noemen. Voor mij is dit helemaal te danken aan de vereniging waar ik bij zit. Niet alleen heb ik hele leuke huisgenoten te danken aan mijn Vereniging, ook heb ik een super gezellige jaarclub: vriendinnen voor het leven. Ik zit nu nog maar in m’n tweede jaar, maar ik heb al zo veel leuke dingen meegemaakt dat de tijd soms wel lijkt te vliegen! Omdat ik een aantal commissies heb gedaan, heb ik ook nog heel wat opgestoken en nieuwe mensen ontmoet van andere studiejaren en verschillende studies, mensen met wie je normaal dus niet zo snel bevriend zou raken.

Kortom, Wageningen heeft echt een plekje in m’n hart gekregen dankzij alles wat een studentenvereniging te bieden heeft en ik zou dan ook echt iedereen aanbevelen om lid te worden!

Niels Korten, tweedejaars

  • Naam: Niels Korten
  • Leeftijd: 20 jaar
  • Studie: Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen

De keuze om te gaan studeren in Wageningen is voor bijna alle studenten gebaseerd op hun studie en niet omdat Wageningen nou zo’n bruisend studentenleven kent. Ook ik heb mijn keuze om naar Wageningen te gaan gebaseerd op mijn studiekeuze maar spijt ervan heb ik zeker niet! Tijdens de AID kom je er al snel achter dat er genoeg te beleven valt in Wageningen, het verenigingsleven heeft hier een heel erg groot aandeel in.

Nadat ik de keuze had gemaakt om lid te worden bij Ceres is mijn eerste jaar voorbij gevlogen. Ik heb via de vereniging een ontzettend leuk studentenhuis middenin het centrum gevonden, vrienden gemaakt waarmee ik onvergetelijke momenten heb beleeft en heb mezelf ook zien groeien. Zo ben ik bijvoorbeeld gaan koken op de sociëteit maar ben ook in een superleuk hockeyteam terecht gekomen.

De sociëteit is natuurlijk de plek bij uitstek om een biertje te gaan drinken maar er zijn ook genoeg andere dingen te doen. Zo zijn er bands, een toneelvereniging, een zeilvereniging en heel veel commissies waardoor je meer uit je studentenleven kunt halen. Studeren wordt ook zeker niet vergeten, zo slepen we elkaar mee naar de uni om te zorgen dat niemand achterblijft.

Kom je studeren in Wageningen, word dan lid! Het verenigingsleven geeft studeren een extra dimensie waardoor je eigenlijk niet anders meer wilt.