Daan Budde

Na een jaar lang gereisd te hebben ben ik in de zomer van 2007 civiele techniek gaan studeren in Delft. Ik wist vrij zeker dat ik bij een studenten vereniging wilde. Ik kende de verhalen van alle leuke feesten en wist dat je makkelijk aan een huis kon komen. Tijdens het eerstejaars weekend van civiel kon je zelf je mentor groep samenstellen. Tijdens mijn OWee hebben mijn mentoren veel van Delft laten zien. Na een superleuke week waarin ik vooral bij het DSC en Virgiel ben geweest heb ik dankzij de gezellige sfeer en enthousiaste mensen de keuze gemaakt voor het DSC. Hier heb ik geen moment spijt van gehad.

Nadat je alle andere eerstejaars hebt leren kennen vorm je met 18 man een jongens of meisjes club. Met deze groep vorm je een hechte band waar je veel leuke dingen mee doet. Wij borrelen twee keer per week op de sociëteit. Naast borrelen doe je ook veel andere leuke dingen met je club. Je gaat vaak samen naar andere steden om daar te feesten. Ook ga je met je club op vakantie. Afgelopen winter zijn we met 300 andere DSC'ers op lustrum wintersport geweest. Dit was een fantastische ervaring. Iedere dag lekker skiën en s'avonds een drankje doen. Na een jaar merk je al dat je club genoten door alles wat je samen hebt meegemaakt goede vrienden van je zijn geworden.

Nadat ik in Delft was aangekomen had ik via het DSC vrijwel direct een huis. Ik ben gaan wonen in een groot jongens huis met 18 man. Hier heb ik het nu nog steeds erg naar mijn zin. Ook met deze groep jongens doe je erg veel leuke dingen. Wij hebben twee keer per jaar een huisweekend. Ook geef je met je huis een kerst diner en vieren we samen sinterklaas. Naast al deze leuke dingen studeren we ook vaak samen in de UB (universiteit bibliotheek). Als je dan dingen niet snapt kun je altijd je oudere huis genoten om hulp vragen.

Het DSC bied door haar vele onderverenigingen voor ieder wat wils. Alle eerstejaars zijn gratis lid van al deze onderverenigingen en kun je dus kijken wat je leuk vind. Ik vind het erg leuk om te zien hoe iedereen binnen de vereniging zijn eigen weg vindt. De een speelt in een muziek bandje de ander doet toneel en er wordt natuurlijk ook veel gesport. Mijn tijd hier is steengoed en ik zou niet meer willen ruilen.

Sarina Stevens, eerstejaars

Toen ik afgelopen jaar in Delft aankwam om Industrieel Ontwerpen te gaan studeren had ik geen flauw idee wat me te wachten stond, en of ik wel of niet bij een studentenvereniging wilde. Met wat mensen die ik tijdens het eerstejaarsweekend had leren kennen ben ik tijdens de OWee al dwalend langs alle uitgedoste verenigingen gelopen om deze wat beter te leren kennen. Ik bedacht me al snel dat ik toch maar wel bij een vereniging lid wilde worden en uiteindelijk vond ik de sfeer, de activiteiten en de meisjes bij het DSC zo leuk dat ik me daar heb ingeschreven.

Het hele jaar door zijn er feesten en evenementen waardoor je steeds weer nieuwe kanten van de vereniging en de mensen leert kennen. Inmiddels heb ik een superleuke jaarclub waarvan ook nog de helft mijn studie doet (samen studeren, met veel te veel koffiepauzes!!) en woon ik midden in het centrum met acht meisjes in huis. Ik vind het fijn om met meisjes van verschillende leeftijden en jaren te wonen omdat het heel erg gezellig is en ze je altijd kunnen helpen met dingen die je niet weet. Verder ben ik via het DSC ook lid van Laga, een van de twee studentenroeiverenigingen in Delft, en daar stuur ik een paar keer per week de eerstejaars jongens.

Het leuke van het DSC vind ik dat iedereen actief bezig is met verschillende dingen, er is bijna geen sport, hobby, muziek of interesse waarmee je niets kunt doen. En daardoor ga je ook weer met andere mensen om buiten je huis en club.

Het is echt ongelofelijk hoe snel het eerste jaar voor mijn gevoel voorbij is gevlogen. Ik had nooit gedacht dat ik in zo'n korte tijd zoveel vrienden kon maken! Het hele jaar door zijn er feesten en evenementen waardoor je steeds weer nieuwe kanten van de vereniging en de mensen leert kennen. Maar ook de wekelijkse dingen zijn juist heel leuk zoals eten, thee met koekjes en feesten in Lorre met je club, op de bank hangen en nachtelijke gesprekken met je huisgenoten en chillen op de sociëteit en op Laga.

Voor mij is het DSC zeker de goede keuze geweest, ik heb een geweldig jaar gehad en ik weet zeker dat er nog vele zullen volgen!